
Foto: Youtube printscreen/ Gala Food
POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Sočni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
POHOVANE TIKVICE IZ RERNE Sočni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
- 3 tikvice
- 2 jaja
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica sušenog belog luka u prahu
- so, biber
- Maslinovo ulje u spreju (ili malo maslinovog ulja za premazivanje)
ŠTA VEZUJE HEMOROIDE I PROŠIRENE VENE: Vaskularni hirurg otkriva sve sličnosti i razlike
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Tikvice isecite na tanke kolutove ili štapiće. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugoj posudi pomešajte prezle, parmezan, origano i beli luk u prahu. Tikvice prvo umočite u jaja, zatim u smesu sa prezlama i parmezanom, pa poređajte na pleh. Svaku tikvicu poprskajte maslinovim uljem ili ih premažite četkicom. Pecite u rerni oko 20-25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Poslužite uz omiljeni sos za umakanje.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
BRZ I UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU: Recept za ukusne lazanje
MALO SASTOJAKA, A MNOGO UKUSA: Recept za zdrave francuske palačinke
RECEPT DANA: Vrat u umaku od piva
OBIČAJI ZA MITROVDAN: Pogača koja čuva dom
BEZ ŠEĆERA, BRAŠNA I PEČENJA: Posni rolat sa malinama








