POZNATO POPULARNO NAPULJSKO JELO: Špagete „aglio e olio“
Danas se služi u brojnim poznatim restoranima, probajte i uverite se zašto je toliko popularno.
Potrebno je
200 g italijanskih špageta
2 litre vode
1 kafena kašičica soli
Za preliv:
TAJNI SASTOJAK NIKAD NE BISTE POGODILI: Proja po receptu popularne pevačice zaludela je svet, a pravi se očas posla
6 krupnijih čenova belog luka
50 ml kvalitetnog maslinovog ulja
1 vezica peršuna
100 g parmezana
pola kafene kašičice soli
pola kafene kašičice sveže mlevenog bibera
1 kafene kašičice tucane paprike
125 ml vruće vode u kojoj su se kuvali špageti
Priprema
Operite vezicu peršuna, pa ocedite i osušite čistom krpom. Isecite sitno pa oljuštite i sitno iseckajte beli luk. Špagete skuvajte po uputstvu sa kesice. Viljuškom mešajte. U zagrejanom ulju na tiganju, na tihoj vatri, propržite listiće belog luka, uz povremeno mešanje. Sipajte vodu u kojoj su se skuvale špagete. Sve zajedno kuvajte nekoliko minuta. Zatim procedite skuvanu testeninu pa je prebacite u šerpu u kojoj se kuvala. Pospite so, biber i tucanu papriku. Dodajte ulje i luk iz tiganja. Umešajte rendani sir i seckani peršun, pa dobro promešajte. Služite toplo. Bon appetit!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74