
Foto: FREEPIK.COM
RASKOŠNO PREDJELO: Tri vrste slanih rolata od iste smese
Žuti, zeleni i crveni rolat postaće zvezda vaše slavske trpeze
Slani rolati predstavljaju efektno predjelo, ali mnoge domaćice oklevaju da se uhvate u koštac sa pravljenjem rolata, jer misle da je komplikovano.
To ne mora da bude uopšte tako, a od jedne smese možete, uz male modifikacije, da dobijete tri različita rolata.
Sastojci:
5 jaja
1 šolja brašna
1 šolja jogurta
1/2 kesice praška za pecivo
pola kašičice soli
PROČITAJTE: OTKRIVAMO VAM TAJNU: Kako da vam rižoto bude kao u restoranu
Za fil:
pavlaka
feta sir
sitno seckana šunka
kačkavalj
Za zeleni rolat:
4,5 kašika dinstanog iseckanog spanaća
Za crveni rolat:
3 kašike ajvara
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa umutite belanca u čvrst snega.
Žumanca umutite u drugoj posudi, pa dodajte brano pomešano sa praškom za pecivo i lagano lagano promešajte.
Dodajte jogurt i so, pa kada dobijete kompaktnu smesu, umešajte i belanca.
Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, pa ispecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pomešajte pavlaku sa izgnječenim feta sirom i iseckanom šunkom, pa kada je kora pečena, uvijte je u vlažnu krpu i ostavite je da se dobro ohladi.
Potom je nafilujte i uvijte u rolat.
Odozgo po želji premažite pavlakom i obilno pospite rendanim kačkavaljem.
Kao što smo gore napisali, ako želite da pored ovog žutog rolata, dobijete zeleni u fil dodajte i spanać, a ako želite i crveni rolat, onda pored glavnih sastojaka u fil dodajte i ajvar.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
SAVRŠENO PREDJELO ZA SLAVSKU TRPEZU: Lagana i ukusna krem čorba od šampinjona
ZDRAVA I NEODOLJIVA POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU: Slatka proja sa bundevom
NEKOLIKO DOBRIH NAČINA: Kako izvući najbolje iz belog šećera?
IDEALNA VEČERA AKO POSTITE: Ćufte od pečuraka!
SAMO TRI SASTOJKA DO HRSKAVOG SAVRŠENSTVA: Tradicionalni škotski keks sa puterom











