
Foto: FREEPIK.COM/stockking
RECEPT DANA: Čokoladni tartufi
Čokoladni tartuf je francuska poslastica koja se brzo i lako pravi
Čokoladni tartuf je francuska čokoladna poslastica koji se tradicionalno pravi sa punjenjem od čokoladnog ganaša, a obložen je kakao prahom, kokosovim brašnom ili seckanim orašastim plodovima. Čokoladni tartuf se ručno oblikuje u sferni oblik. Ime potiče od sličnosti čokoladnog tartufa po izgledu sa tartufima, gomoljastim gljivama. Kreirala ga je u gradu Šamberiju poslastičarka Nikol Petručeli.
Sastojci:
– 300 ml slatke pavlake
– 300 g čokolade
– 1 supena kašika maslaca
– 1 supena kašika narendane kore mandarine
– 1 prstohvat soli
– 1 čašica brendija
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Brzi kolač od limuna
Priprema:
Stavite pavlaku u šerpicu i ostavite da se zagreje, ali ne treba da provri. Sklonite pavlaku sa šporeta i dodajte maslac. Promešajte da se rastopi. Dodajte narendanu koru mandarine.
Izlomite čokoladu i stavite je u činiju. Preko nje prelijte toplu pavlaku i pažljivo mešajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte prstohvat soli i čašicu alkohola – brendija, viskija ili vodke. Promešajte dok ne dobijete glatku smesu i ostavite smesu u frižideru 2 sata.
Servirajte činiju sa smesom za tartufe, flašom vina, činijicom samlevenih badema, lešnika, oraha, činijicom sa 3 supene kašike kakaa, piškota ili biskvita. Postavite i čašu sa vrućom vodom i kašičicom u njoj, kao i čačkalice tako da svako može sam da napravi tartuf po svom ukusu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Čokoladni makaronsi, francuski slatkiš u još slađem izdanju

UKLONITE JE SA MENIJA: Koje grupe ljudi bi trebalo da izbegavaju jagnjetinu?
