
Foto: FREEPIK.COM/chandlervid85
RECEPT DANA: Goveđe ćufte u paradajz sosu
Ćufte u paradajz sosu su klasik domaće kuhinje, to je jelo koje budi nostalgiju i okuplja porodicu oko trpeze
Ćufte u paradajz sosu su tradicionalno jelo koje kombinuje sočne kuglice od mlevenog mesa sa bogatim, aromatičnim sosom od paradajza.
Obično se pripremaju od mešavine goveđeg i svinjskog mesa i začinjene su lukom, belim lukom, začinima i ponekad pirinčem ili hlebom.
Nakon kratkog prženja, ćufte se kuvaju u paradajz sosu koji može sadržati začinsko bilje poput bosiljka, origana i peršuna. Služe se uz pire krompir, testeninu ili pirinač.
Ukusno i domaće jelo koje podseća na detinjstvo i porodične ručkove.
Ovaj recept kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatim ukusima, čineći ga idealnim za svakodnevne obroke.
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Tart od dunja
Sastojci:
- beli luk
- aleva parika
- biber
- so
- vegeta
- jedno jaje
- 100 grama crnog luka
- 10 grama prezli
- brašno
- 400 grama junećeg mesa
- 300 ml paradajz soka
Priprema:
Pomešajte mleveno meso sa prezlama, jajetom, solju, vegetom, biberom i lukom. Ostavite da smesa odstoji u frižideru neko vreme, potom napravite loptice i pržite ih na ulju u dubljoj šerpi.
Kada budu skoro gotove, stavite ih uz obod šerpe, a po sredini stavite brašno i alevu papriku i propržite ga, a potom nalijte paradajz sok. Dolijte malo vode ukoliko je potrebno i krčkajte ih još oko 10 minuta. Posolite i začinite po ukusu, a zatim dodajte seckani peršun.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
BEZ ŠEĆERA, BRAŠNA I PEČENJA: Posni rolat sa malinama
STARINSKO SELJAČKO JELO: Recept za domaću proju sa sirom
KLASIK KOJI NIKADA NE IZLAZI IZ MODE: Bajadera za svaku priliku
GURMANLUK KOJI SE PAMTI: Punjeni krompir iz rerne
SLATKIŠ IZ BAKINE KUHINJE: Recept za kolač od pomorandže










