Izvor:
06.12.2024 u 12:30
0

RECEPT DANA: Idealan za posne dane – som sa prilogom od avokada i crvenog luka

Dani poste ne moraju da znače da se odričemo bogatih ukusa ili da jela budu dosadna i bezlična.

Ovaj recept spaja ukuse sočnih fileta soma, savršeno mariniranih u svežem limunu, belom luku i aromatičnim začinima, sa osvežavajućim prilogom od kremastog avokada i hrskavog crvenog luka.

POSNE MEKIKE PRAVI IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU: Niko ne može da im odoli

Ovaj obrok nije samo ukusan, već je i izuzetno hranljiv, bogat zdravim mastima, vitaminima i vlaknima.

Bilo da postite ili jednostavno želite da uživate u laganoj večeri, ili da se počastite nečim zdravim, ovi recepti će vas oduševiti.

Savršena kombinacija ribe i povrća, koja vas vodi kroz raznovrsne ukuse i teksture, učiniće da se osećate siti, zadovoljni i puni energije.

Pripremite se za obrok koji će ujedno zadovoljiti vaša čula, ali i unaprediti vašu ishranu.

Vreme pripreme:

  • Oko 30 minuta

Sastojci:

Za filete:

  • 4 fileta soma (oko 600g)
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice limunovog soka
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica origana
  • 3 kašičice maslinovog ulja

Za prilog:

  • 1 zreo avokado
  • 1 crveni luk
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • Sok od pola limuna
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica semena susama (opciono)
  • Svež peršun (po želji)

Priprema:

1. Operite filete soma pod hladnom vodom, osušite ih papirnim ubrusom i stavite ih na ravnu površinu. Posolite i pobiberite obe strane.

2. U manjoj činiji sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga sa maslinovim uljem, limunovim sokom i origanom. Dobro promešajte sve sastojke.

3. Prelijte filete soma pripremljenom marinadom i dobro je utrljajte u ribu. Pokrijte činiju plastičnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru 20 minuta. Ovo će omogućiti da riba upije sve mirise i ukuse marinade.

4. Dok se riba marinira oljuštite crveni luk i iseckajte na sitne kockice. Ako želite da ublažite njegovu oštru aromu, možete ga potopiti u hladnu vodu na nekoliko minuta, a zatim dobro ocediti.

5. U činiji pomešajte iseckani avokado i crveni luk. Dodajte maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber po ukusu.

6. Pospite semenkama susama i dodajte iseckani svež peršun za dodatnu svežinu. Dobro promešajte sve sastojke.

7. Na srednje jakoj vatri zagrejte tiganj, dodajte malo maslinovog ulja (ako nije već u marinadi) i stavite filete soma da se prže. Pržite ih 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi spolja. Ako je potrebno, možete dodati malo povrtnog bujona ili vode kako biste sprečili da riba postane suva.

8. Pečene filete služite uz prilog od avokada i crvenog luka.

Bon appetit!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter