
Foto: FREEPIK.COM/azerbaijan_stockers
RECEPT DANA: Kremasti potaž od kestena
Potaž od kestena ugrejaće vaše telo tokom hladnih jesenjih dana
Jesen je godišnje doba koje nam nudi obilje raskošnih plodova koje možemo koristiti u svežem ili pečenom obliku, ili pak od njih napraviti savršeno ukusne recepte koji greju i telo i dušu.
Budući da je kesten upravo takva namirnica, danas vam otkrivamo kako od njega možete napraviti ukusan, kremasti potaž koji će oduševiti i one najprobirljivije.
Sastojci (za 6 porcija):
- 1 kašika putera
- 2 glavice iseckanog crnog luka
- 1 iseckani praziluk
- 1 iseckana šargarepa
- 2 velika krompira, oljuštena i isečena na sitnije kockice
- 500 g oljuštenog pečenog kestena
- 6 šoljica bujona
- 2 lovorova lista
- ¼ kašičice mlevenog karanfilića
- ¼ kašičice mlevenog đumbira
- 300 g svilenkastog tofua
PROČITAJTE: UKUS KOJI SE PAMTI: Kiflice sa lešnicima
Priprema:
U većoj šerpi otopite puter, pa dodajte luk, praziluk i šargarepu. Pržite povrće oko 5 minuta.
Dodajte krompir, kestenje, bujon, lovorov list i ostale začine i sve zajedno kuvajte na srednjoj vatri oko 25-30 minuta. Sklonite šerpu sa vatre i izvadite lovorov list.
Supu izmiksajte štapnim mikserom ili blenderom. Ako koristite blender, uverite se da je supa prethodno ohlađena.
Kada dobijete glatku smesu, dodajte tofu i ponovo promešajte da dobijete glatki, kremasti potaž.
Poslužite toplo, a po vrhu možete dodati pečene kestene za dekoraciju. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
TRIK ZA NAJUKUSNIJI DESERT: Recept za baklave sa orasima
RECEPT DANA: Ratatuj – savršeno jelo za ljubitelje povrća
SPREMNE ZA DESET MINUTA: Kikiriki štanglice sa čokoladom
SVEŽ I ZATEGNUT TEN: Tretman ledenom vodom za dobru cirkulaciju
RECEPT DANA: Španska musaka bez mesa puna boja i ukusa










