
Foto: FREEPIK.COM/gannusia
RECEPT DANA: Štrudla sa bundevom
Isprobajte štrudlu sa bundevom, savršen zimski recept za nezaboravan gastronomski užitak
Sastojci:
Za testo:
– 500 g mekog brašna
– 20 g svežeg kvasca
– 2 kašike šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– 1/2 kesice praška za pecivo
– prstohvat soli
– 3 dl toplog mleka/vode
– 1 dl ulja
– rendana korica limuna po ukusu
Za nadev:
– 1 kg rendane bundeve
– 6 kašika šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– 6 kašika griza
– 2 kašičice cimeta
Za završnicu:
– 1 jaje
– 2-3 kašike šećera u prahu
RECEPT DANA: Kruške poširane u začinjenom crvenom vinu
Priprema:
Kvasac sjedinite sa šećerom, kašikom brašna i malo mleka. Ostavite da odstoji desetak minuta da se kvasac aktivira.
U činiju za mešenje stavite suve sastojke, izmešajte ih, pa sipajte ostatak mleka, ulje i aktivirani kvasac.
Umesite testo, pokrijte ga i ostavite na toplom mestu da naraste, oko pola sata.
Na radnoj površini koju ste posuli brašnom, lagano premesite testo i podelite ga na dva dela. Testo razvijte prema veličini pleha.
Izmešajte rendanu bundevu, šećer, griz i cimet.
Razvijena testa premažite sa po pola količine nadeva i uvijte štrudle. Stavite ih u pleh i ostavite oko pola sata da narastu. Premažite ih umućenim jajetom.
Štrudle pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko pola sata i još desetak minuta na 200 stepeni. Prohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu, isecite i poslužite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Starinski koh

KREMASTI OBROK PUN SNAGE: Spanać sa mlekom i belim lukom

BRZA VEČERA: Priprema desetak minuta, a uživajte koliko želite u ukusu
