
Foto: FREEPIK.COM
SOČNI GULAŠ: Držaće vas dugo sitim, a pritom preukusan prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
Potrebno je:
- 1 kg junetine
- 1 kg svinjetine
- 2 kg crnog luka
- 200 g celera
- 3 šargarepe
- 200 g paradajz pelata
- 5 g bibera
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 5 lovorova lista
- veza peršuna
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- kašika mlevene začinske paprike
- 200 g masti
Priprema:
Mast i šargarepu stavite u veću šerpu pa narendajte celer i začinite. Potom dinstajte na laganoj vatri dok ne dobije zlatno-žutu boju. Dodajte meso seckano na kockice pa dinstajte uz dodavanje oko pola litra vode. Od brašna, vode i mlevene začinske paprike napravite zapršku. Sjedinite pa pustite da se gulaš krčka još oko pola sata. Pobiberite i dodajte lovor. Prijatno!
PROČITAJTE: NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI: Slatki zalogajčići koji se tope u ustima
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Punjeni krompir, slasni specijalitet sa slaninom

SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVE SLADOKUSCE: Recept za posni čizkejk

NOSTALGIJA NA TANJIRU: Prebranac kakav su spremale naše bake

RECEPT DANA: Rinflajš sa sosom savršen za nedeljni ručak

SOK OD KURKUME I LIMUNA: Najzdraviji začin za jačanje imuniteta
