Izvor: Alo
16.01.2025 u 12:02
0

STARINSKI RECEPT ZA PASULJ: Sočno jelo neodoljivog ukusa

Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 suva paprika
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 1 kašičica suvog začina
  •  2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
BRZA KEKS TORTA: Svaki zalogaj je raj za sladokusce

Priprema:

Operite pasulj pa potopite u hladnoj vodi preko noći. Bacite vodu u kojoj se natapao pasulj pa stavite u novu vodu da se kuva. Nakon što proključa, kuvajte još 15 ak minuta, pa prospite vodu i isperite pasulj hladnom vodom. Seckane šargarepe dodajte u lonac sa pasuljem pa dodajte glavicu crnog luka, suvu papriku i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije pasulj i povrće pa kuvajte na srednjoj temperaturi dok pasulj ne omekša, oko sat do dva. Dolijte još vode tokom kuvanja. Nakon što je pasulj skuvan, umešajte so, biber i suvi biljni začin. Drugu glavicu sitno seckanog crnog luka propržite sa uljem, sve dok ne postane staklast. Umešajte sitno seckan beli luk pa još malo propržite. Umešajte brašno i mlevenu crvenu papriku, pa kratko propržite. Sipajte malo vode iz pasulja pa mešajte sve dok smesa ne postane glatka.  Potom izvadite lovorov list i suvu papriku. U lonac sa pasuljem dodajte zapršku pa dobro promešajte. Kuvajte još 15 minuta, dok ne sjedinite sve ukuse. Pasulj služite topao, uz svežu salatu i hleb.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter