SVINJETINA NA SEOSKI NAČIN: Sočno i meko meso!
Ukus koji se ne zaboravlja
Sastojci: 8-10 šnicli od svinjskog karea, 2 glavice crnog luka, po potrebi so, brašno, origano, biber, malo suncokretovog i malo maslinovog ulja, belo vino, ruzmarin, beli luk.
Priprema: U velikom tiganju zagrejte suncokretovo ulje. Ubacite neoljušten čen belog luka i grančicu ruzmarina. Začinite svinjski kare solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite meso na kuhinjski ubrus.
Isecite luk na polumesece i izgnječite ga sa prstohvatom soli. U drugi tiganj sipajte šolju maslinovog ulja.
LEKOVITI I UKUSNI: Pistaći su najzdravija grickalica na svetu
Na dno stavite isečen luk, odozgo meso i završite preostalim lukom. Prelijte sa 2-3 kašike belog vina i još toliko tople vode. Pospite prstohvatom origana ili čubrom, ako više volite. Poklopte posudu i dinstajte jelo oko 15 minuta na slaboj do umerenoj vatri.
Servirajte kare topao sa salatom po želji.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

RECEPT DANA: Starinski koh

KREMASTI OBROK PUN SNAGE: Spanać sa mlekom i belim lukom

BRZA VEČERA: Priprema desetak minuta, a uživajte koliko želite u ukusu
