
Foto: FREEPIK.COM/user13763324
UKUS KOJI SE PAMTI: Čizkejk San Sebastijan
Čizkejk San Sebastijan napravljen je slučajno, greškom učenika u jednom španskom baru
Prva pomisao kad vidite ovaj kolač je da je izgoreo, ali varate se. Ovo je definitivno najukusniji čizkejk koji ćete probati. Iako izgledom nije primamljiv, obavezno ga probajte jer ćete se oduševiti.
San Sebastijan čizkejk je napravljen slučajno, greškom učenika u baru „La Vina“ u Španiji. Učenik je slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast. Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.
Sastojci:
- 500 gr mascarpone sira
- 200 gr kremastog sira
- 75 gr šećera
- 75 gr smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 400 ml slatke pavlake
- 20 gr brašna
PROČITAJTE: RECEPT DANA: Princes krofne sa jagodama
Priprema:
U posudi sjediniti maskarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijete kremastu smesu. Dodati jaja i sjediniti.
Potom dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brašno i sve fino sjediniti.
Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje. Peći 45 minuta na 220 stepeni.
Nakon pečenja kolač će i dalje biti tečan, ali ga ostavite u frižideru, preko noći, da se stvrdne.
Možete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

VRHUNSKI LETNJI OBROK: Grilovana piletina sa povrćem

UKUSAN I ZDRAV: Recept za koktel od lubenice koji topi masti

OBRATITE PAŽNJU NA OVO UPOZORENJE: Sledeće namirnice izbegavajte tokom toplih dana
