Izvor: klix.ba
26.04.2023 u 12:40
0

Kako da razlikujete DOMAĆE JAGODE od uvoznih? Jedna detalj je KLJUČAN

Koje su prave?

Slatke, sočne i izrazito crvene jagode omiljena su poslastica za vreme toplih prolećnih dana. Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da u slatkim zalogajima uživate na najslađi način.

Pijace i marketi prepune su najfinijih prolećnih plodova. Tek nekoliko trikova i nešto više pažnje kod kupovine biće vam dovoljni da uživate u najslađim plodovima ove sezone.

Kao i kod ostatka voća i povrća, sitniji plodovi gotovo uvek su bolji odabir. Kada je reč o jagodama, ovo pravilo ono je najvažnije.

Velike i pravilne jagode neće biti sočne i slatke poput manjih i nepravilnih, a veličina takođe može da oda i poreklo. Veće jagode najčešće su veštačkog ukusa stoga je najbolja opcija da birate one sitnije, kakve bismo i sami najprije ubrali iz bašte.

Miris takođe odaje puno o plodu. Izraženi miris jagoda znači da su one rasle u prirodnom okruženju i još sveže stigle na vaš sto, dok jagode koje nemaju nikakav ili slabo izražen ukus najčešće prolaze duži put do polica prodavnica ili štandova te se beru još nedozrele, pa se samim tim ne razviju u prirodnom okruženju poput onih domaćih.

Što nepravilnije, veća je šansa da su jagode domaće. Jagode iz domaćeg uzgoja često su napukle i nepravilnih oblika zato što se kod uzgoja ne koriste sredstva za pravilniji razvoj ploda. Možda neće biti najlepšeg izgleda, ali prave jagode osvojiće vas ukusom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter