Izvor: OBJEKTIV/INFORMER
19.12.2022 u 17:55
0

KUCNUO JE ČAS! Osam pouzdanih znakova da je vreme za RASKID

Ponekad smo svesni da nas veza ne ispunjava, da nismo srećni, ali kao da ubeđujemo sebe da nije tako.

Stručnjaci otkrivaju koji znaci ukazuju na to da bi trebalo da okončamo vezu.

Drugačiji je u društvu

Logično je da se u društvu nećete ponašati isto kao kada ste sami, nećete se tako grliti, ljubiti, pipkati… Ali problem je u tome ako se partner mnogo bolje ponaša prema vama kada ste u društvu. Kada ste nasamo, stalno vas kritikuje, neprijatan je prema vama, grub, ali kada ste u društvu, onda je divan.

Psiholozi kažu da je ovakvim ljudima važniji sopstveni imidž nego vi i da oni znaju da nije u redu kako se ponašaju prema vama. Ne poštuju vas jer misle da mogu da se “izvuku”. Pokažite im da ne mogu i jednostavno raskinite ovakvu vezu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ANĐELINA DŽOLI NAPUŠTA UJEDINJENE NACIJE: Glumica želi da nastavi rad sa izbeglicama van UNHCR

Niste sigurni da vas voli

Ukoliko stalno razmišljate o tome da li vas partner voli i nemate potpuno poverenje u njega, budite sigurni da ste u lošoj, nezdravoj vezi. Psiholozi naglašavaju da vaša nesigurnost znači da vam partner ne pokazuje svoje emocije dovoljno i time hrani vašu nesigurnost.

Sumnjičavi ste

Ako ste preterano sumnjičavi i stalno imate utisak da partner krije nešto od vas, ali razgovor sa njim nije dovoljan da vas razuveri, imate ozbiljan problem sa poverenjem. Možda je reč o vašoj nesigurnosti koja nema veze sa partnerom, a možda se i partner ponaša tako da vam ne stavlja do znanja da nema potrebe za nepoverenjem.

Kaže da ste osetljivi

Da li vam partner svaki put govori da brinete bez razloga, da planete jer ste previše osetljivi i volite da pravite dramu od svega? Psiholozi kažu da na ovaj način pokušava da vas navede da sumnjate u svoj sud i percepciju, ali i da pomislite da je njegovo mišljenje važnije od vašeg. Možda nešto zaista krije, ali to ne mora da bude slučaj. Kako bilo, pokušaj da vas navede da posumnjate u svoje mišljenje nije dobar za vas.

Poredi vas sa drugima

Ukoliko vas partner često poredi sa svojom “prelepom bivšom devojkom” ili svojom majkom na primer, govoreći da treba da mislite, ponašate se, pričate kao osoba sa kojom vas poredi, to šteti vašem samopoštovanju i samopouzdanju.

Partner koji vas zaista voli učiniće da se osećate posebno, divno i stalno će isticati vaše vrline, a ne mane.

Plašite se da će vas ostaviti

Ako ne možete da se opustite u vezi, već se plašite da će vas partner ostaviti ili da mu se možda ne sviđate, bolje je da je odmah prekinete. Ukoliko se tako osećate, onda stalno imate osećaj da niste dovoljno dobri, morate konstantno da se trudite da biste mu se svideli… Psiholozi tvrde da ćete na kraju biti iscrpljeni, a verovatno i povređeni jer partner ili ne želi ili nije sposoban da vas iskreno voli i potrudi se oko vas.

Ne raduje se vašem uspehu

Uradili ste nešto dobro, postigli uspeh, ali imate osećaj da se vaš partner ne raduje tome iskreno? Ukoliko je tako, to pokazuje da se oseća ugroženim zbog vaše uspeha i rasta (profesionalnog ili nekog drugog). Pravi partner će biti iskreno srećan zbog vaših uspeha i želeće da ih zajedno proslavite.

Nikada se ne izvinjava

Zdrava, srećna i uspešna veza podrazumeva da su obe strane spremne da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje, greške i da to isprave. Ako se vaš partner nikada ne izvini i samo smišlja izgovore za svoje ponašanje, onda vas ne ceni dovoljno da shvati da njegovo ponašanje utiče na vas.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter