Izvor: živim.hr
27.04.2023 u 15:03
0

Matematičari su izračunali NAJBOLJE USLOVE za postizanje ORGAZMA

Egzaktno.

Dvojica naučnika, Julija Kiričko i Konstantin Blius, izračunali su matematički model koji pomaže u izračunavanju najboljih psiholoških i fizioloških uslova za postizanje orgazma u svojoj studiji nazvanoj „Sex, ducks, and rock‘n‘roll: Mathematical model of sexual response“.

„Naše otkriće baca svetlo na temu koja u društvu još uvek predstavlja tabu i verujemo da bi moglo da ima korisnu primenu u kliničkom lečenju seksualne disfunkcije, ali i da opštoj populaciji testiranu formulu za poboljšanje njihovog seksualnog života – rekla je koautorka studije Kiričko.

Brzi rast i nagli pad napaljenosti – put do orgazma

Model se sastoji od dve jednačine i kreiran je analizom decenijama prikupljanih podataka koji su pratili faze seksualnog ciklusa – uzbuđenje, plato, orgazam i rešenje – kod muškaraca, poznate pod nazivom Masters-Johansov ciklus seksualnog odgovora. Podaci su uključivali 10.000 seksualnih činova koji su se odvijali u laboratorijima, a u njima su učestvovali 700 muškaraca i žena.

U intervjuu za Insider Blyuss je objasnio da psihološke i fiziološke jednačine izračunavaju „brzinu rasta fiziološkog i psihološkog uzbuđenja“.

Kad su autori došli do tih jednačina, u njih su ubacili sve brojeve kako bi proverili da li će dobiti rešenje koje bi se definisalo kao postizanje orgazma. Blyuss je objasnio da prva jednačina, koja se koristi za izračunavanje idealnih faktora za fizičko nadraživanje kako bi se postigao orgazam, uzima u obzir dva faktora.

Jedan dolazi od fizičke stimulacije (masturbacijom/penetracijom), a drugi od mentalne opuštenosti. U prvoj jednačini procenjuje se na lestvici od 1 do 100 koliko je muškarac fizički napaljen i zatim se to pomnoži s brojem koji predstavlja prosečnu količinu fizičke stimulacije tokom seksa. Na kraju se od dobijene vrednosti oduzima broj koji predstavlja nivo psihološke uzbuđenosti, odnosno koliko je muškarac bio uzbuđen u svom umu. Ta je jednačina naučnike dovela do otkrića da stopa fizičke uzbuđenosti brzo raste, ali samo do određenog optimalnog nivoa, nakon kojeg naglo pada. Takav brzi rast i nagli pad napaljenosti je ključ za postizanje orgazma, smatraju autori studije.

Manje razmišljanja o seksu, sigurniji orgazam (ali razmišljati malo ipak morate) 

Druga jednačina se koristi za izračunavanje nivoa psihološkog uzbuđenja. Uzima u obzir psihološko uzbuđenje muškarca tokom seksa – na koji utiču faktori poput gledanja pornića ili interakcije s partnerkom – koje se zatim oduzima od istog uzbuđenja pre seksa, a zatim se dodaje mentalno uzbuđenje izazvano fizičkim uzbuđenjem. Taj broj se potom u jednačini umnožava stopom nezainteresiranosti za seks neposredno nakon postizanja orgazma. Glavno otkriće ove druge jednačine jeste da je previše „psihološke stimulacije“ na početku seksa značilo manju verovatnoću za postizanje orgazma, baš kao i premalo stimulacije, što bi značilo da osobe koje su bile previše nezainteresirane za seks takođe verovatno neće da dožive orgazam. Autori studije su primetili da srednji nivo mentalnog uzbuđenja rezultuje optimalnim nivoom fizičke izvedbe koja je potrebna za postizanje orgazma.

Na redu je formula za ženski orgazam

Ali ima jedna caka. Autori studije usredsredili su se samo na podatke za muškarce jer su muškarci jednostavniji kad je reč o seksualnom odgovoru. Na primer, žene imaju sposobnost višestrukih orgazama, dok kod muškaraca to obično nije slučaj. Naučnici smatraju da je ženski seksualni odgovor mnogo složeniji iz perspektive interakcije između psihološkog i fiziološkog uzbuđenja te ne prati tačno četiri koraka Master-Johnsonovog ciklusa seksualnog odgovora. U svakom slučaju, u sledećem će se projektu usredsrediti na ženski orgazam, ali nisu sigurni koliko će to potrajati s obzirom na to da je taj orgazam složeniji od muškog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter