Izvor: OBJEKTIV/MAGAZIN NOVOSTI
02.12.2022 u 19:12
0

OTKRIVAMO: Koliko vremena je potrebno da se zaljubite i koliko PRAVIH ljubavi ćete imati?

Iako je priču o ljubavi teško pretvoriti u brojeve i statistiku, zanimljivo je pogledati rezultate istraživanja u kojem je učestvovalo 2.000 ljudi.

Predmet ove studije je bilo pitanje koliko puta u životu se zaljubljujemo i koliko je vremena potrebno da bismo nekoga zavoleli.

Podaci pokazuju je da se prosečna osoba zaljubi samo dva puta tokom svog života. I dok je ljubav možda nešto što većina ljudi želi da doživi, ona se ne dešava tako često i na to ne možemo da utičemo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema rečima psihologa, zaljubljivanje zahteva ispunjenje najmanje 10 različitih uslova, uključujući sličnost između partnera, reciprocitet i spremnost na vezu. Drugi faktor je vreme.

Ali, koliko je, u stvari, vremena potrebno da se zaljubite?

Ne postoji “normalan” vremenski okvir za zaljubljivanje. Zaljubljivanje, različiti ljudi, mogu različito da tumače.

Međutim, istraživanje je otkrilo koliko je vremena potrebno da neko oseti romantičnu privlačnost, kao i koliko mu je potrebno da prizna svoja osećanja.

Potrebno je samo 90 sekundi da bismo odlučili da li nam je neko privlačan, prvenstveno na osnovu govora tela.

Studija iz 2010. objavljena u Evolucionoj psihologiji istakla je rodne razlike, pri čemu je veća verovatnoća da će se muškarci brzo zaljubiti.

Međutim, studija je sugerisala da bi uzrok mogla da budu različite definicije ljubavi između muškaraca i žena. Takođe, statistika kaže da muškarci brže da priznaju ljubav u poređenju sa ženama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter