Izvor:
02.10.2019 u 09:20
0

NISTE ZNALI: Celuliti imaju i muškarci!

Celulit je stanje koje se ogleda u bobičastom izgledu kože ili popularno nazvano izgledom “narandžine kore” na pojedinim regijama na telu. Vlada mišljenje da se ovo stanje na koži javlja samo kod žena, ali to nije istina. Kod žena je samo uočljiviji, jer se pojavljuje na gornjem delu tela i butinama, a kod muškaraca na manje zapaženim mestima.

Bobičasta tekstura kože, koja je karakteristična za celulit, događa se zbog prisustva sloja masti, koja se akumulira ispod kože, a vezuje za vezivno tkivo.

MUŠKARCI SU U MANJOJ OPASNOSTI OD NASTANKA „NARANDŽINE KORE“

Celulit se obično vezuje za stanje kože na ženskom telu, zato što ženski hormon estrogen stimuliše skladištenje potkožnih masti. Sa mnogo nižim nivoom estrogena, muškarci imaju tanji sloj potkožnog tkiva i samim tim su manje podložniji pojavi celulita, ali ipak 3 procenta muške populacije ima celulit.

NAJČEŠĆA MESTA NA MUŠKOM TELU GDE SE MOŽE POJAVITI CELULIT

Masne naslage kod muškaraca se uglavnom akumuliraju u predelu abdomena i iznad struka, pa su upravo to mesta na kojim se javlja celulit kod muškaraca, a ciljna grupa su najčešće gojazni muškarci.

KAKO SE REŠITI CELULITA?

Upravo ono što dovodi do njegovog nastanka, ono ga ubija, a to su izbalansirana zdrava ishrana i fizička aktivnost.

Izvor: menshealth.rs
Foto: Pixabay.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter