Izvor:
14.12.2016 u 20:21
0

Sprečite BOLEST na vreme: Ovo su prvi simptomi RAKA DOJKE

Rak dojke je zastrašujuća bolest koja sve više uzima maha. Zbog ovog teškog oboljenja milioni naših žena umiru. Srećom, postoji način da se prepoznaju prvi simptomi grozne bolesti i da se na vreme počne sa lečenjem, što može da garntuje čak i zalečenje bolesti na duže staze, ali i potpuno izlečenje.

Najbolji način za borbu protiv raka je da se dijagnostikuje da vreme, odnosno u ranoj fazi, jer se tako olakšava lečenje i skraćujete put ka izlečenju.

Ovo su znakovi koji mogu da vas upute ka ranom otkrivanju raka dojke.

Pratite svoj organizam, dobro ga osluškujte i sačuvaćete svoje zdravlje.

Mladeži

Mladeži su prilično česta pojava i kod muškaraca i kod žena, ali dame bi trebalo posebno da prate nove. Nema garancije da poseban oblik ili boja definitivno označavaju rak, ali obratite pažnju na one koji se tek pojavljuju i obavezno ih ispitajte.

Nemogućnost zadržavanja mokraće

Kada kod ljudi tek počne da se razvija karcinom, njihovi hormoni često podivljaju. To znači da bešika može da popusti, a kao rezultat toga doći do curenja mokraće čak i kad se smeju, kijaju ili samo kašlju.

Zamor

Ako ste ikada razgovarali sa nekim ko se borio sa rakom, sigurno vam je opisao neverovatan umor koji ga obuzima iznenada. To je zbog činjenice da se vaši zdrave ćelije bore protiv bolesnih, uzrokujući da se osećate prazni, pa čak i apatični.

Problemi sa plućima

Poznato je da rak utiče da slabe vitalni organe, a najbrže nastradaju pluća. Upala grla, stalni kašlja, pa čak i kratak dah može da bude znak da bi trebalo hitno da odete kod svog lekara.

Bol u kičmi i rebrima

Oni koji pate od raka dojke često se žale da neobjašnjiv bol kičme. Iako je ovo simptom koji je čest, to takođe može da bude samo znak lošeg držanja. Ako niste sigurni, proverite kod lekara.

Bez obzira na sve, uvek bi trebalo da se posavetujete sa lekarom ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa zdravljem vaših grudi i svih drugih potencijalno problematičnih delova organizma.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Shutterstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter