Izvor: magazin.novosti
04.12.2022 u 21:45
0

IZBEGAVAJTE OVE KUĆNE LJUBIMCE: Vrste koje nisu dobra kombinacija sa bebama!

Deca koja odrastaju u kući u kojoj su prisutni i ljubimci su u velikoj prednosti na svu ostalu.

Donošenje kućnog ljubimca u kuću je ujedno i velika obaveza, koja zahteva mnogo posvećenosti. Ako to uradite kada u kući imate bebu, to može postati još veći izazov.

Naime, o nekim je ljubimcima teže brinuti nego o drugim, a postoje vrste koje zaista nisu dobra kombinacija sa bebama. 

Saveti šta da uradite kada mačka počne da odbija svoju kutiju sa posipom

Papagaji 

Papagaji su zaista predivna stvorenja, koja imaju tendenciju da budu vrlo nezavisna. To vas može navesti da pomislite da su oni dobar izbor za ljubimca kada imate bebu u kući. Međutim, oni mogu predstavljati veću obavezu nego što ste spremni da preuzmete na sebe u ovom trenutku. Većina vrsta papagaja zahteva specijalnu negu, pri čemu im je potreban veterinar sa znanjem o egzotičnim pticama. Osim toga, ako nisu pravilno socijalizovani, papagaji mogu predstavljati opasnost za bebu zbog oštrog kljuna i kandži. I na samom kraju, usled dosade mogu se vrlo glasno oglašavati.

„Džepni“ ljubimci 

Izraz „džepni“ ljubimac se odnosi na sve minijaturne vrste životinja koje bukvalno mogu da vam stanu u džep. Tu se misli na miševe, hrčke, morske prasiće i činčile. U poređenju sa krupnijim životinjama poput pasa, ovi ljubimci zaista izgledaju kao oni koji ne zahtevaju mnogo angažovanja s vaše strane. Međutim, oni nisu po prirodi maze i potrebno je raditi s njima svakodnevno da bi se navikli na vas. Takođe, većina ovih životinja je već u zrelom dobu kada ih radnje za kućne ljubimce prodaju, što znači da ste već u zaostatku sa njihovom socijalizacijom. S druge strane, kada dete dođe u kontakt s ovim životinjama postoji opasnost da ih nehotice previše snažno stisne, što može biti pogubno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Reptili 

Gmizavci odnosno reptili takođe nisu dobra opcija za porodice sa malom decom. Iako deluju vrlo opušteno, oni su retko umiljati. S njima je gotovo nemoguće započeti igru, a ni maženje nije opcija. Ako imate tek rođenu bebu to možda i ne predstavlja problem, međutim kako ona bude rasla, postaće i više nego razočarana što ne uspeva da se adekvatno druži sa svojim ljubimcem. Osim toga mali gmizavci su ugroženi ako su pušteni van terarijuma, a stručnjaci ne preporučuju deci ispod 5 godina da dolaze u dodir s ovim vrstama životinja ako imaju slab imunitet, pre svega jer su oni prenosioci mnogih bolesti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter