Izvor: oslobođenje rs
21.01.2023 u 12:02
0

NEVEROVATNO! Majka rodila bebu koja se rađa jednom u 625 miliona slučajeva

Nedavno je u Sibiru zabeležen neverovatan slučaj vanmaterične trudnoće, koji se završava srećnim ishodom jednom na 625 miliona slučajeva. Skoro uvek se ova vrsta trudnoće završava indukovanim abortusom, ali ovog puta beba je uspela da preživi.

Ukrajinska izbeglica iz provincije Donbas (31) uspela je da iznese takvu trudnoću bez ijednog odlaska kod lekara na pregled.

http://NE PANIČITE, IMA LEKA! Ekcem kod beba leči se primenom 5 pravila

U jednom od 625 miliona slučajeva, beba je začeta prirodnim putem

„Beba je dobro i dobila je ime Veronika. Ime znači „ona koja nosi pobedu“, što je devojčica zaista zaslužila, rekla je ona.

Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvila unutar materice, već izvan nje. Takve vanmaterične trudnoće se redovno završavaju indukovanim abortusom ako je trudnoća u ranoj fazi. Često se dešava da žene moraju hirurški ukloniti deo reproduktivnog organa zajedno sa fetusom. Najčešće jajnik ili jajovod,

Do sada je, uz malu Veroniku, u svetu zabeleženo samo 12 ovakvih slučajeva.

Majka i otac male Veronike odlučili su da se neće poroditi u bolnici. Kako je cela trudnoća bila u redu, porođaj su čekali kod kuće. U početku je sve išlo dobro. Osećala je jače i češće kontrakcije, spremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale.

U bolnici je operisao tim od čak 10 lekara

Tada su odlučili da odjure u bolnicu gde ju je operisao tim od čak 10 lekara. Operacija je bila složena i veoma rizična. Ali ovo dvoje su osvojili sve

„Da je operacija uspela, shvatili smo kada je beba počela da plače“, rekla je dr. Marat Zaziev, jedan od lekara koji ju je porodio.

I majka i ćerka su sada žive i zdrave.

Kako prenose ruski mediji, lekari sada istražuju razlog prirodno začete trudnoće koja je dovela do razvoja bebe van materice, a o njenom slučaju će se i dalje raspravljati u naučnim i medicinskim krugovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter