POSNE BRESKVICE: Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.
- 1 šolja od 2dl vode
- 2 šolje od 2dl ulja
- 2 šolje od 2dl šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 900 g brašna
Za fil
- mrvice od dubljenih breskvica
- džem
- rum
Dodatno
- crvena boja za kolače
- kristal šećer
BARENE PAPRIKE PUNJENE POVRĆEM: Zimnica koja se uvek pojede do poslednje tegle
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo. Ostavite da odstoji pola sata. Dodajte brašno pa lepo promešajte. Zatim uzimajte deo testa i valjajte kuglice. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi sjedinite mrvice, džem i rum da dobijete fil. Pripremljenim filom punite i spajajte prohlađene breskvice. Umačite obe strane breskvice u vodu sa crvenom bojom pa u kristal šećer. Prijatno!
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74