
Foto: pixabay.com
SOČNI MEDENJACI: Glavna poslastica za Novu godinu i Božić
Najbolji recept za praznične medenjake koji vraćaju u detinjstvo.
Medenjaci su popularni tokom zimskih meseci, a posebno za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Pripreme počinju ranije… Ukoliko još uvek niste našli recept po meri, evo rešenja.
Medenjaci, sastojci:
400 g brašna
120 g šećera u prahu
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica mešavine začina za medenjake
2 jajeta (umućena)
120 g omekšalog maslaca ili masti
120 g meda
Glazura:
200 g šećera u prahu
2 kašike tople vode
Priprema medenjaka:
u posudi za mešenje sjedinite sve suve sastojke, pa dodajte jaja, maslac/mast i med.
Umesite testo.
Oblikujte 40 kuglica veličine oraha.
Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje, a između medenjaka napravite razmak.
Šećer u prahu sipajte u činiju.
Vodu dodajte postepeno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Glazura za medenjake ne treba da bude ni retka ni gusta.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

NAJUKUSNI DEZERT: Slatka pita sa vanilom i višnjama

OVSENI KOLAČIĆI SA MARAKUJOM: Osvežavajući zalogaji sa cvetnom notom

BRZO I JEFTINO: Ukusno jelo od samo 5 krompira

OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ: Sočne prženice bez kapi ulja, a gotove za 15 minuta

RECEPT DANA: Karpatka – poljski kolač
