Izvor:
04.12.2019 u 15:41
0

RODITELJI GLAVNI KRIVCI Deca sve više zavisna od mobilnih telefona! (VIDEO)

Psiholog Stevan Klas ovoga jutra u emisiji "Dobro jutro Srbijo", govorio je o štetnom uticaju mobilnih telefona na decu i istakao da roditelji prerano kupuju pametne telefone koji se često zloupotrebljavaju.

– Sve je niža i niža granica kojoj roditelji dozvoljavaju deci da koriste telefon. Taj telefon se najmanje koristi za pozive i poruke. Mozak je organ kome je glavna funkcija preživljavanje a da bi preživeo mora da uči. Kada mlada osoba uči ona dobija stimulaciju u nervnom sistemu kroz oslobađanje dopamina, serotonina, endorfina svih tih popularnih neurotranzmitera tj hormona sreće – objasnio je Stevan Klas.

Naš gost je takođe govorio i o zloupotrebi gorepomenutog hormona sreće kroz korišćenje psihoaktivnih supstanci ali i igranju video-igara koje postaju ozbiljnija zavisnost od narkotika.

– Isti taj centar za nagradu se zloupotrebljava kroz psihoaktivne supstance, kockanje ali i igranja igara. Vrlo brzo dorazi do pražnjenja depoa neurotransmitera gde dete jako rano upada u osećaj monotonije i jako je teško pokrenuti ga za bilo šta drugo – zaključio je psiholog Stevan Klas.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter