Izvor: happyBSC
09.12.2020 u 11:54
0

ZMIJE ZAUSTAVILE TESLU Stala gradnja megafabrike kod Berlina

Izgradnja Tesline megatvornice nedaleko od Berlina naišla je na neočekivan problem.

NAJVAŽNIJE DANAS

UDES KOD VELIKE PLANE: Poginula jedna osoba

PREVRNUO SE KAMION KOD SREMSKE MITROVICE: Ima povređenih

DANAS SE SLAVI SVETI ALIMPIJE: Ova stvar se nikako ne radi

Nemački sud je naredio obustavu čišćenja zemljišta na kojem će biti izgrađena Teslina fabrika jer bi to moglo da ometa zmije koje su u hibernaciji tokom zime. Odluku o obustavi radova doneo je administrativni sud u Frankfurtu, a sada će se održati konsultacije.

Zabrinutost zbog krčenja i čišćenja tla na području buduće fabrike izrazila je lokalna grupa za zaštitu okoline NABU. Aktivisti tvrde da bi radovi ometali hibernaciju smukulja (Coronella austriaca), vrste zmija koja nije otrovna. Ove zmije zimu provode u drveću i u zemlji. Aktivisti su zabrinuti i zbog guštera (Lacerta agilis) koji žive na ovom području.

Prema planu „Tesle“, postrojenje je trebalo biti otvoreno do 1. jula naredne godine, ali bi taj rok mogao biti pomeren dok se zmije „ne naspavaju“.

SAZNAJTE JOŠ

JEZIVO SVEDOČENJE I VAPAJ OCA: Sekta će mi UBITI decu zbog bivše SUPRUGE i njene porodice koji su ČLANOVI!

PAKAO NEPREDVIDIVE KORONE: Devojka (22) pre virusa bila zdrava i prava, sada se bori za život u Batajnici

NASTRADALI DEČAK BIO OMILJEN U ZGRADI: Tuga u naselju Braće Jerković

Ova fabrika će postati prvo „Teslino“ u Evropi. Radovi su zaustavljeni i u oktobru prošle godine zbog količine vode koja se koristi jer je postojala zabrinutost lokalnog stanovništva da će doći do presušivanja izvora. Radovi su nastavljeni nakon obećanja „Tesle“ da će se potrošnja vode smanjiti za više od 50 posto sa 3,3 miliona kubnih meara na 1,4 miliona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter