Izvor:
13.12.2019 u 09:00
0

EVO ŠTA JE PARTIZANU DONELA POBEDA Evri, UEFA koeficijent, povlašćeni status…

ONI SU U NOKAUT FAZI Rezultati i tabele svih grupa Lige Evrope (FOTO)

Pobeda nad Astanom značila je Partizanu mnogo više od pukog prestiža i dostojanstvenog oproštaja od Evrope za ovu sezonu.

Osim što su zaradili dodatnih 570.000 evra, crno-beli su i povećali svoj UEFA koeficijent na 22,000 za narednu sezonu.

MILOŠEVIĆ ČESTITAO SVOJIM IGRAČIMA: Mislim da možemo biti zadodovljni!

To će skoro izvesno omogućiti Partizanu da narednog leta bude nosilac u svim kvalifikacionim rundama ukoliko crno-beli budu igrali kvalifikacije za Ligu Evrope, uključujući i plej-of.

Osim toga, ukoliko se Partizan plasira u grupnu fazu LE, imaće mesto u najmanje trećem "šeširu" na žrebu, a ukoliko se poklope i rezultati ostalih ekipa, možda čak i u drugom što znači mnogo povoljniji žreb nego ove i prethodnih sezona.

PARTIZAN – ASTANA (4:1): Ubedljiva pobeda crno-belih na oproštaju od Evrope!

Što se tiče nacionalnog koeficijenta, Partizan i Crvena zvezda nisu uspeli da dovedu Srbijudo 15. mesta i dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Štaviše, Srbija u sezoni 2021/2022 neće imati nijednog predstavnika u Ligi Evrope, već će se šampion boriti za LŠ, a preostala tri tima nastupiti u novoformiranom takmičenju Konferencijskoj ligi.

LUDA NOĆ EVRO LIGE Srbi srušili Sevilju

Izvor: B92

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter