Izvor:
23.12.2019 u 09:56
0

SRBIN UNIŠTIO LEJKERSE: Nikola Jokić i Denver Nagetsi POKIDALI najbolji tim Zapada! ( FOTO, VIDEO)

Sudije su dva minuta pre kraja morale da vrate Nikolu Jokića na parket jer ga je prerano napustio, pre slobodnog bacanja njegovog saigrača. Imajući u vidu šta su do tada srpski centar i Denver Nagetsi uradili lideru njihove, Zapadne konferencije NBA lige, Los Anđeles Lejkersima, uopšte i ne čudi što je Jokić hteo da pruži šansu i "drugopozivcima".

ABA LIGA: Zadar iznenadio i Budućnost!

Ubedljivoj pobedi gostiju iz Kolorada od 104:128, njihovoj šestoj uzastopnoj, Nikola je doprineo sa 18 poena, šest skokova, pet asistencija, blokadom i osvojenom loptom. Možda to i ne zvuči impresivno kao neki njegovi tripl-dabl učinci, ali bilo je impresivno s kojom lakoćom je Jokić, najpre ofanzivno, a onda početkom drugog poluvremena, kada je slomljen otpor rivala, i defanzivno predvodio Nagetse.

PONOVO OBLAČI ZVEZDIN DRES: Štimac napustio Fenerbahče!

Istina, otpor im je bio slabiji nego kada su od Lejkersa izgubili na startu sezone, jer je prvi put u ovom šampionatu Lebron Džejms propustio jedan meč (problem s leđima), ali nije baš bilo lako Denveru u "gradu anđela". Ne dok je Entoni Dejvis svojim napadačkim bravurama u reketu držao Lejkerse u igri.

SJAJAN VIKEND ZA SRPSKE REPREZENTATIVCE: Orlovi postigli odlične rezultate! (FOTO)

Jokić je za prvih deset minuta dao 11 poena, šutirajući bez promašaja (3/3, odnosno 1/1 sa distance), uz šest skokova i dve asistencije, onu blokadu i "krađu". Kada uporedite to se njegovim konačnim učinkom ispade da maltene ništa nije radio do kraja meča, ali… to baš i nema veze sa istinom. Naprotiv.

Čak i tako impresivan početak našeg reprezentativnog centra nije bio dovoljan da se Lejkersi "smire". Štaviše, kada je na početku 11. minuta utakmice Jokić otišao da predahne, njegovi Nagetsi su i pored odličnog učinka srpskog asa, bili u rezultatskom zaostatku, -3.

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU KK CRVENA ZVEZDA: Filip Čović se obratio javnosti posle skandiranja na utakmici protiv Olimpijakosa!

Na kraju je Jokić imao taj "plus/minus faktor" na drugom kraju skale, +12, jer je sa saigračima potpuno zaustavio domaćine u trećoj deonici: u prvom poluvremenu Lejkersi su imali čak 15 ofanzivnih skokova, ali potom samo dva u narednoj četvrtini; u prvom poluvremenu Lejkersi su dali 19 poena iz "druge šanse", ali samo jedan u trećem periodu. Tih 12 minuta Nagetsi su, sa Jokićem na parketu, a i uz odličnu podršku rezervista, pre svih Bizlija, Morisa i Plamlija, dobili sa 36:25, a početkom četvrte deonice dodatno uvećali prednost.

Posle nekih novih Jokićevih poteza zbog kojih su se suparnici hvatali za glavu.

Vođstvo je naraslo na +20, kada je naš reprezentativac i pomislio da je vreme da se predahne. Učinio je to pre slobodnog bacanja saigrača, pa su ga sudije vratile na obod reketa, da bi penal mogao da se izvede, a onda je Jokić sa skoro svim ostalim starterima otišao da odmori jer – koliko već u noći koja je pred nama čeka ga novo gostovanje, protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja ove NBA sezone, Feniks Sansa. A tamo Nagetsi stižu sa učinkom 20-8, koji predstavlja njihov najbolji start u klupskoj istoriji.

ŠOUTAJM DIMITRIJEVIĆA: Potez kakav se retko viđa na košarkaškim terenima! (VIDEO)

Pored Jokića, koji je do kraja šutirao 5/8, od čega trojke onih 1/1, u košgeterskom smislu su se kod Nagetsa istakli i sjajni Pol Milsap (21 poen za 20 minuta), zatim Geri Heris (19) i Vil Barton (14) od startera, odnosno Malik Bizli (16) i Mejson Plamli (10 poena, uz po pet skokova i asistencija za 18 minuta) kada se radi o rezervama. Džamal Marej je, bar u napadu, odigrao ispod očekivanja, gostovanje Lejkersima je završio sa šest poena i tri pogotka iz 11 pokušaja, dok su kod domaćina najbolji utisak ostavili Entoni Dejvis sa 32 poena i 11 skokova, te povratnik posle dvonedeljne pauze, Kajl Kuzma, sa 16.

Izvor: Blic.rs
Foto: Instagram/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter