Izvor: kurir.rs
11.12.2020 u 11:37
0

NOVITET U VOZILIMA GSP: Aparati za dezinfekciju u autobusima javnog prevoza

Grad Beograd je dobio 2.000 dozatora za dezinfekciju ruku u vozilima javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, kao i 8.000 litara sredstva za dezinfekciju, donaciju kompanije Masterkard i AIK banke, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući u jutarnjem programu Studija B rekao da će dozatori tokom naredne nedelje biti postavljeni u sva vozila javnog prevoza i zahvalio kompaniji Masterkard i AIK banci na donaciji.

„U autobusima će se dozatori nalaziti kod prvih vrata, u tramvajima dva dozatora, kod prvih i zadnjih vrata, u prikolicama i multipliciranim tramvajima po jedan dozator, te po osam dozatora u garniturama BG voza“, objasnio je Vesić.

ZANIMAĆE VAS…

VUČIĆ: Predaja za Srbiju nije opcija! (VIDEO)

NOĆ ZA NAMA: Pucnjava na VRAČARU! Muškarac na reanimaciji

OVO JE 20 DOBITNIKA Pogledajte da li ste na listi nagrađenih u kvizu „Naslovna strana“

TRAGEDIJA! Avion poleteo po vakcine, pa pao kod Prijedora! (VIDEO)

Kapacitet dozatora iznosi 0,5 litara, a donirana količina od 8.000 litara sredstva za dezinfekciju biće dovoljna za period od osam dana, pod uslovom da se dozator dnevno puni sa 0,5 litara sredstva.

Dozatore za dezinfekciju ruku imaće vozila svih prevoznika, kako onih koji su u vlasništvu Grada tako i vozila privatnih prevoznika.

Vesić je dodao da na ovaj način Grad Beograd čini dodatne napore da se zaštite i putnici i vozači u gradskom prevozu.

Najavio je da će tokom naredne nedelje početi ozoniranje autobusa GSP prema metodi koju je preporučio Institut „Batut“, koje će se sprovoditi dva puta sedmično.

Vesić je rekao i da je jutros Sekretarijatu za opšte poslove Skupštine Grada Beograda naložio da se aparati za dezinfekciju prostora, za čiju kupovinu je raspisana nabavka, ustupe beogradskim vrtićima.

„U nadležnoj službi Skupštine grada objasnili su mi da su raspisali nabavku aparata za dezinfekciju prostora u dve sale Skupštine grada, maloj i velikoj. U njima se okuplja oko 30 ljudi na sastancima uz poštovanje epidemioloških mera koje podrazumevaju četiri kvadratna metra na jednu osobu“, kaže Vesić.

Pojasnio je da su to aparati koji prečišćavaju prostor i uništavaju bakterije koje su prenosioci zaraznih bolesti, među kojima je i korona virus.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter