Izvor: prokuplje.org
20.10.2020 u 13:16
0

OVAJ GRAD JE PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU!

Na osnovu predloga Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Prokuplja doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji Prokuplja.

– Vanredna situacija se proglašava zbog značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom covid 19. U cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, neophodno je donošenje vanrednih operativnih mera zaštite koje će doneti Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera protiv pandemije, a uslov za njihovo donošenje je proglašenje vanredne situacije na teritoriji grada Prokuplja – kaže se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Dalje se navodi da će se o sprovođenju ove odluke starati Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja po ovlašćenju Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplje, u skladu sa  Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

SVE O SPORTU

NEMCI NE PRESTAJU DA HVALE CRVENO-BELE: Dolazi nam Zvezda, jedan od najtrofejnijih klubova na svetu!

FUDBALSKA GROZNICA STARTUJE: Saznaćemo kakvi su najskuplji na terenu

DEFANZIVAC VOŠE POSTAJE IGRAČ VANKUVERA: Klub zaradio milion dolara

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je gradonačelniku grada Prokuplja predloženo da se na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije proglasi vanredna situacija u cilju preduzimanja hitnih i operativnih mera zaštite i spasavanja na teritoriji grada Prokuplja.

Kako je rečeno na osnovu izveštaja Epidemiološke službe Doma zdravlja Prokuplje, u poslednjih nekoliko dana konstatovan je značajan porast pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom covid 19. U cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, neophodno je donošenje vanrednih mera koje će doneti Krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera protiv pandemije, a uslov za njihovo donošenje je proglašenje vanredne situacije na teritoriji grada Prokuplja.

–Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena – kaže se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter