Izvor: happyBSC
09.11.2020 u 14:58
0

PRODAT SAVA CENTAR Delta holding novi gazda

Delta Holding novi je vlasnik Sava centra, potvrdio je danas Tanjugu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Miroslav Mišković i Delta holding ponudili su za Sava centra početnu cenu od 17,5 miliona evra. Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji – Sava centra, obavljena je jutros javnim nadmetanjem.

Konkursni uslov je bio da prihvate ulaganje u Sava Centar od najmanje 50 miliona evra za pet godina, i da objekat ne menja namenu. Sava Centar prodat je iz trećeg pokušaja. Delta holding je objavio 6. novembra da je podneo ponudu za kupovinu kongresnog Sava Centra.

– Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu – objavljeno je bilo na internet sajtu te kompanije.

Navedeno je i da će, prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biti veća od 60 miliona evra.

– Cena koju je tenderom predvideo Grad Beograd izuzetno je visoka i verujemo da je to razlog što se tokom celog postupka prodaje do sada nije javio nijedan zainteresovani investitor, izuzev naše kompanije –  rekao je viši potpredsednik Delta Holdinga Živorad Vasić.

Iz Delte smatraju da mali broj kompanija može da podnese tako visok nivo investicije, a da Delta jeste među njima i to zbog velikog iskustva u sličnim projektima, snage kompanije i mogućnosti da sinergijom hotelskih i kongresnih kapaciteta ovu investiciju učini isplativom.

Delta se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene, što su uslovi koje je u prodajnoj dokumentaciji postavio Grad Beograd.

 

Sava Centar se prodavao po treći put i do sada nije bilo podnetih ponuda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter