0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

BEZ TRENINGA: Pet gradova u Srbiji uvelo DODATNE MERE, zatvorili bazene, sale, teretane

Korona virus hara Srbijom, Krizni štab i Vlada Srbije su doneli mere koje treba da pomognu u ravnanju krive, a pojedine lokalne samouprave su otišle korak dalje i u pre nekoliko dana svojile dodatne mere u zavisnosti od epidemiološke situacije na teritoriji svojih opština.

Mere koje važe na teritoriji cele zemlje su obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, zabrana okupljanja više od pet ljudi, kao i oročena mera na dve nedelje prema kojoj svi uslužni objekti neće raditi posle 21 sat, a od utorka na snagu stupa čitav niz novih mera, među kojima prvenstveno dominiraju one vezane za dodatno skraćenje rada ugostitetljskih objekata, koji će katanac na vrata staviti u 18 sati. Koje su mere još uvedene, možete pročitati u posebnoj vesti.

Ipak, neke od opština u Srbiji donele su dodatne naredbe, pa je tako Gradska uprava Novog Sada jedna od prvih koja je u ovom talasu uvela zabranu rada bazena i spa centara. Odluku je saopštio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević početkom meseca, a ova mera je preko leta bila "pauzirana".

OBAVEZNO PROČITAJTE

UŽIVO SA LICA MESTA! DANAS SAHRANA PATRIJARHA IRINEJA: Sve više vernika OKUPLJENO, ulice oko Hrama svetog Save zatvorene za saobraćaj (FOTO, VIDEO)

SZO: Oprez i akcija pred treći talas pandemije pocetkom 2021.

SRBIJA TUGUJE! Vernici padali na kolena pred kovčegom patrijarha Irineja

POLICIJA RASVETLILA KRVAVI ZLOČIN: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo u Belvilu

OVO SU NOVE MERE: Obavezne maske i na OTVORENOM, kraće radno vreme, ali ne za sve!

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: Srednja škola kreće sa ONLAJN nastavom!

NEDELJA SUVA I HLADNA: Ujutru magla i slab mraz

Vrbas

U još jednom vojvođanskom gradu na snazi je slična zabrana. Naime, u Vrbasu je zabranjen rad teretana, osim za profesionalne sportiste, koji su u sistemu takmičenja na prvenstvima.

Kikinda

Gradski štab za vanredne situacije u Kikindi doneo je naredbu kojom se zabranjuje korišćenje školskih sala osnovnih i srednjih škola, kao i objekata Sportskog centra ''Jezero'' svim sportskim klubovima i drugim učesnicima u sistemu sporta, osim profesionalnim sportistima, ali pod uslovom da u klubu niko nije zaražen korona virusom.

Zabrana se pre svega odnosi na održavanje treninga, kao i utakmica u zatvorenom prostoru. Takođe, naložena je pojačana dezinfekcija sportske opreme i svih objekata.

Irig

Takođe, na teritoriji opštine Irig je zabranjen rad bazenima i spa centrima, a sve zbog toga što se na teritoriji ove opštine nalazi popularna banja Vrdnik. Lokalne vlasti su smatrale da će se na ovaj način smanjiti okupljanja kao i priliv ljudi iz drugih mesta.

Obrenovac

Osim Vojvodine, korona sprečava sportiste da vežbaju i u drugim delovima zemlje. Pa tako, džudisti u Obrenovcu neće imati treninge. Iz džudo kluba "Obrenovac" su kratko obrzaložili odluku time da je sve u svrhe bezbednosti članova.

Lazarevac

Od pre dva dana ne radi ni Sportsko-rekreativni centar "Kolubara" u Lazarevcu. Uz odluku nije stajalo i do kada će ova zabrana važiti i kada će lazarevački rekreativci moći da se vrate svojim sportskim aktivnostima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar