Izvor: Alo.rs
27.11.2020 u 15:57
0

Dr Kon: NEMA NI GOVORA O PUCANJU ZDRAVSTVENOG SISTEMA!

Važno obraćanje članova Kriznog štaba nakon informacija da su korona brojke sve lošije i da je broj zaraženih kovidom 19, prema preseku u 12 sati, nešto lošiji nego juče u podne.

Javnosti su se ispred Kriznog štaba obratili doktori Predrag Kon i Edita Stokić.

Doktor Kon je rekao da je na dnevnom nivou veći broj prijema nego otpusta i da se ta situacija konstantno održava.

– Cela Srbija je sada jedna velika bolnica. Danas će početi premeštanje lakših pacijenata u privremene bolnice koje ne moraju biti u okviru mesta prebivališta pacijenta – rekao je Kon.

SVE O KORONI

PREDSEDNIK SAD O VAKCINI PROTIV KORONE: Isporuka će početi sledeće nedelje!

SRBIJA U KANDŽAMA KORONE: Nikad više preminulih od kovida-19 od početka epidemije

ALARMANTNA SITUACIJA: Najtežih deset dana pred nama

DOKTORKA RADOSAVLJEVIĆ UPOZORAVA NA OVE SIMPTOME: SVE VIŠE OSOBA IMA ASIMPTOMATSKU UPALU PLUĆA

On je zaključio da će predložene mere doneti eventualne rezultate za desetak dana.

Doktorka Stokić je rekla da funkcionisanje zdravstvenih ustanova, za sada, nije ugroženo usled velikog broja obolelih medicinskih radnika.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 22.404 osoba, njih 7.780 bilo je pozitivno, dok je nažalost 57 osoba preminula.

Broj preminulih je veći nego juče, navela je Brnabić, ranije danas.

– Čitava zemlja je u teškoj situaciji. Pozivam sve da shvatimo ovu borbu kao borbu svakog pojedinca za celo društvo, molim da se poštuju mere, da pomognemo zdravstvenim radnicima – rekla je Brnabić novinarima u vladi nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova na rekonstrukiciji i izgradnji KC Vojvodine.

Predrag Kon je istakao.

Moramo odmah da kažemo da ulazimo u područje spekulacije. Kod drugih respiratornih ingfekciaj postoje jasne pravilnosti, bilo je za očekivati da je u devetoj nedelji prema uobičajenom toku dođe do opadanja, ali se to kod nas još uvek nije dogodilo. Beograd se zaravnio na visokom nivou, za razliku od ostalih mesta gde se sve diže i raste. Jasno ej da se iz Beograda prelilo na druga mesta, Novi Sad, Pančevo. Jasno je da je došlo do prelivanja i sdaa je za očekivati da će udariti u plafon i da će ove mere početi ozbiljnije da deluju – rekao je on.

Na pitanje šta se radi da se zdravstveni sistem vrati na noge Predrag Kon je odgovorio. 

– Nemam podatke da se vraćaju teški bolesnici iz bolnica. Oni se samo premeštaju u privremen bolnice. Oni koji su u  fazi pred samo izlečenje. Odgovorno tvrdim da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema.  Na primer u Kraljevu je 55 odsto pounjenosti njihovog kapaciteta. Lični doživlajj je težak – rekao je on.

Dr Kon je odgovotio i koliko još ima respiratora na raspolaganju.

– Respiratora koliko je meni poznato ima ne samo dovoljniop nego i za kovid bolnicu u Batajnici. Ne znam tačan broj, nemam tu informaciju,ali imam informaciju da to za sada nije problem – odgovorio je Predrag Kon. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter