19°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Novosti.rs

PREMINULA HRABRA MEDICINSKA SESTRA: Izgubila bitku sa koronom

U bolnici u Nevesinju od posledica zaraze virusom korona preminula je Mirjana Parović (62), istaknuti medicinski radnik i borac prve kategorije u Otadžbinskom ratu.

Nosilac je odlikovanja Orden krsta milosrđa za požrtvovanje i hrabrost, negu ranjenika i bolesnika.

Po izbijanju rata, Mirjana je izbegla iz Sarajeva u Nevesinje i kao dobrovoljac priključila se Vojnotehničkom institutu, te je kao medicinska sestra zbrinjavala ranjenike na prvoj liniji fronta. Najveći deo rata provela je u ambulanti na Zijemljima, a njene reči u ratu ostale su trajno upamćene: "Ne možemo čekati, ranjenici čekaju! Ja idem prva!"

- Svima je u sećanju iz Otadžbinskog rata ostala njena posvećenost ranjenicima kada je, ne mareći za opasnosti, prva išla da im ukaže pomoć - poručili su iz Opštinske boračke organizacije Nevesinje.

TELEGRAMI SAUČEŠĆA

SVE O SPORTU

HAOS! CRNO-BELI OPLELI PO ZVEZDI: Da nije smešno, bilo bi tužno! (VIDEO)

ARGENTINAC NA KVADRAT: Mesi dao isti gol kao Maradona

ŠVAJCARAC ZABRINUO LJUBITELJE BELOG SPORTA: Ni Federer duboko u sebi ne zna kako će izgledati povratak

TELEGRAME saučašća porodici Parović upitili su brojni zvaničnici iz Republike Srpske. Predsedavajući PBiH Milorad Dodik je naglasio da je sa velikom tugom primio vest da je virus korona odneo život još jednog istaknutog zdravstvenog radnika koji je celi radni vek proveo spasavajući živote drugih ljudi. Telegrame su upitili i predsednica RS Željka Cvijanović, kao i predsednik Vlade Radovan Višković.

Od 1999. godine ova medicinska radnica radila je u Službi za transfuziju, a nakon 10 godina prelazi u Zavod za transfuzijsku medicinu RS, gde je radila kao transfuziološki tehničar. Bila je dobrovoljni davalac krvi i jedan od osnivača nevesinjskog Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi.

Mirjana Parović sahranjena je u nedelju na Pravoslavnom groblju u Bjelušinama u Mostaru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar