Izvor: Happy BSC
11.01.2021 u 17:04
0

VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU! Velike subvencije za ovu privrednu delatnost!

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Program rasporeda i korišćenja subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini, a ministarka Tatjana Matić je pozdravila tu odluku, ocenivši da je značajna za oporavak i dalji razvoj turističkog centra u Srbiji.

OVO MORATE ZNATI

HOROR ZIMOVANJE! GORE APARTMANI NA ZLATIBORU: Vatrogasci na licu mesta

NA KOSOVU POPLAVE SRUŠILE JOŠ JEDAN MOST: Naređena hitna evakuacija građana, naneta velika šteta

POPLAVE KAKVE SE NE PAMTE! Vanredna situacija u nekoliko opština

EKSKLUZIVNO! MARIĆ SPREMAN ZA VUČIĆA: Ovo nas čeka u 2021. (ĆIRILICA U 21 SAT)

U prekidu zeleznički saobraćaj između Pirota i Sukova

Matić je, kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, istakla da su ulaganja u infrastrukturu, promociju i edukacije ključni, ne samo za oporavak, već i za ubrzanu reformu turističkog sektora u postpandemijskom periodu.

Ona je napomenula da je jedan od osnovnih ciljeva Programa promocija i unapređenje kvaliteta turističkih proizvoda, turističkih destinacija, kao i unapređenje receptivno turističko-ugostiteljske ponude.

SAZNAJTE I:

KIŠA NAPRAVILA HAOS I U LESKOVAČKOM KRAJU: Neprekidno padala četiri dana

VESIĆ SE PRIJAVIO ZA VAKCINACIJU PROTIV KORONE: Sada čekam da moja država odredi kada ću da primim vakcinu

NEKOLIKO SELA OSTALO BEZ STRUJE: Padavine prave problem na dalekovodima

PULMOLOZI UPOZORAVAJU: Ne ignorišite dugotrajan kašalj

MINISTARSTVO RAZMATRA DVA SCENARIJA: Evo kome je bliži i kako bi NASTAVA MOGLA DA IZGLEDA

– Ciljevi su i uspostavljanje regionalne ravnoteže turističkog prometa i sistema praćenja ostvarenih rezultata u turizmu, uspostavljanje sistema podsticaja za „green field” investicije, uspostavljanje sistema za razvoj i održivost autentičnih turističkih destinacija putem integracije turizma u lokalnim zajednicama –  rekla je Matić.

Prema njenim rečima, svakako su u fokusu razvoj infrastrukture, zaštita životne sredine i kulturno-istorijskog nasleđa u turističkim prostorima, odnosno lokalni i regionalni rast konkurentnosti i kvaliteta u turizmu.

SVE O SPORTU

JAPANCI PROTIV OLIMPIJADE: Domaćini Igara u strahu zbog korone!

SRBINOVO VELIKO NE AUSTRALIJANCIMA: Neočekivana odluka Đokovića pred njegov omiljeni turnir!

BOKSERSKI SPEKTAKL VEKA: Holifild poručio da je spreman za osvetu Tajsonu!

Programom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama u iznosu od 600 miliona i 500 hiljada dinara, a za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu, u iznosu od 105 miliona dinara.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije čiji su osnivači Vlada, AP Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, a koja nisu indirektni korisnici budžeta, dok za projekte promocije, treninga i edukacije u turizmu pored navedenih, pravo ostvaruju i nevladine organizacije i neprofitne institucije za razvoj turizma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter