Izvor: Happy BSC
27.12.2022 u 13:28
0

PATRIJARH PORFIRIJE OBRATIO SE NAKON SASTANKA SA PREDSEDNIKOM: „Situacija na KiM je zaista OZBILJNA“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao danas se sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Patrijaršiji u Beogradu. Patrijarh Porfirije obratio se povodom aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji. Podsećamo, patrijarhu Porfiriju je Priština zabranila ulazak na KiM. 

– Tamo je situacija zaista veoma ozbiljna i tenzije su dosegle tačku iz koje mogu da se otvore u puteve koje niko od nas ne želi. Ja naravno nemam mnogo toga što bih rekao ,a posebno posle jučerašnjeg dana koji je za mene bio istinski tužan, ali i za naše braću u sestre na KiM, za naše monahinje i monahe koji su sa radošću isčekivali da poglavar dođe u okviru svojih programa dođe u Pećku patrijaršiju, da se sa njima pomoli Bogu za sve naše ljude kojima ni malo nije lako, rekao je patrijarh Porfirije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Patrijarh Porfirije je dodao da veruje da ako postoji dobra volja može se postići zajednički život u miru na Kosovu i Metohiji. 

– Sigurna je činjenica da samo mi između sebe, svojim naporima možemo bolje razumeti jedni druge, vekovima na KiM žive zajedno Srbi i Albanci. Srbi su na KiM 15 vekova, sa Albancima žive zajedno 5 vekova. Ako postoji dobra volja može se naći put u zajednički život. U ovom trenutku, bez obzira što mi je bio zabranjen ulazak na KiM, ja ću ne čekajući mnogo, biti sa njima zajedno na KiM. Pećka patrijaršija je za nas ono što je Vatikan za Katoličku crkvu. Zamislite da neko bez ikakvog razloga, sa nekim komičnim objašnjenjima zabrani papi da dođe u Vatikan. Čitav svet bi ustao na noge – rekao je patrijarh Porfirije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter