Izvor:
15.12.2019 u 21:56
0

MEDVEDI PRIMEĆENI U DRAGAČEVU: Ne daju mira meštanima iz okolnih sela!

Medvedi u Dragačevu još uvek nisu zaspali. U prilog tome ide i činjenica da je dvojici lovaca u selu Gornji Dubac, upravo ova životinja presekla put.

– Bio je na hranilištu i pobegao ispred njih. Ljudi se retko sreću sa medvedom pošto on ima izuzetno izoštrena čula, izbegava susret sa narodom, ali često viđamo tragove. Imamo i snimke na kamerama, noćne, koji su zabeležili dolazak na hranilište – izjavio je Božidar Boban Rudinac, predsednik Lovačkog društva "Kaona" u gornjem Dragačevu, koje pokriva prostor od deset hiljada hektara.

Nekoliko dana pre ovog slučaja, lovci su u selu videli mečku sa mečetom, a Gornji Dubac sa svojih 200 stanovnika na 800 metara nadmorske visine sigurno je među najbogatijim u Srbiji po broju velikog, ali i sitnijeg zverinja.

– To je kod nas redovno stanje, iznosimo hranu, obilazimo teren i izuzetno smo zadovoljni brojnošću divljači. Na malom prostoru u našem selu kreće se sedam medveda, šest vukova i 80 divljih svinja, od nazimadi do krmača i veprova. Brojna je i srneća divljač, jer u čitavom Dragačevu ima čak više od 1.400 grla – ističe Rudinac.

U ovom kraju i fazani su brojni, petlovi se hrane na visovima od hiljadu metara, ali su lovci ovog kraja odlučili da jesenas poštede zečeve.

– Naši lovci nisu ni pucali u zeca ako ga sretnu. Ta zverčica u krizi je u celom svetu, Evropi pa i kod nas. Jurimo uglavnom predatore, lisice i druge štetočine, kako bi ostalo što više zečeva – zaključio je Rudinac.

Srbijadanas.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter