Izvor:
26.11.2019 u 14:01
0

UZ ORGANSKU HRANU UZGAJAO MARIHUANU Biznismen iz Stare Pazove sa radnicima uhapšen zbog droge

Pripadnici MUP, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pronašli su na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenili 649,4 kilograma osušene marihuane i 65,581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju ukupne težine 3,954 kilograma.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen je P. K, odgovorno lice firme "Jovanjica" u čijem vlasništvu je pomenuto poljoprivredno dobro, a koji se sumnjiči da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane.

Zbog istog krivičnog dela, a kao članovi grupe uhapšeni su M. Z. (39), Ž. B. (55), H. S. (36), J. B. (44), Ž. P. (26), B. V. (35), M. B. (36) i H. P. (41), svi zaposleni u firmi "Jovanjica", dok je policija za još jednom osobom raspisala potragu i za njom se intenzivno traga.

Svi uhapšeni nalaze se u pritvoru.

Reagujući na komentare i ocene u javnosti nakon zaplene narkotika na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove, direktor policije Vladimir Rebić apelovao je na sve učesnike u političkom životu da prestanu da iznose paušalne i netačne informacije o radu policije zarad svojih političkih ciljeva.

"Pripadnici MUP-a su prilikom ove zaplene preduzeli sve mere i radnje po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i svoj posao su obavili profesionalno i u skladu sa zakonom, kao što to uvek čine. Nažalost, zbog neodgovornosti pojedinih političara morali su da se suočavaju i sa raznoraznim neistinama, počev od toga da su policajci obezbeđivali proizvodnju marihuane pa nadalje, i to sve usred sprovođenja istrage po nalogu Tužilaštva, što je moglo da je ugrozi", rekao je Rebić a navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Protiv osumnjičenog P. K. podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Pretresom firme "Jovanjica" pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver zbog čega će protiv P. K. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter