Izvor:
23.12.2019 u 08:52
0

ISTRAGA MASAKRA U JABUKOVCU: Maja puštena iz pritvora! Pernić bio uračunljiv u trenutku ubistva! (FOTO)

Maja Bađikić (25) iz Jabukovca, koju je Davor Pernić (35), osumnjičeni za četvorostruko ubistvo 7. avgusta ove godine kod Jabukovca, označio kao saučesnicu, u petak uveče puštena je iz pritvora u kome je bila skoro tri meseca.

Advokat Miroslav Lazić, branilac osumnjičene Maje Bađikić, potvrdio je za “Blic” da je puštena iz pritvora.

– Zvao me je njen otac Ljubiša Ljubić, koji ju je i odvezao kući. Više detalja o svemu znaću u ponedeljak – kratko je rekao za "Blic" advokat Lazić.

Prema saznanjima “Blica”, dan pre puštanja Maje Bađikić iz pritvora, u istrazi su saslušani svedoci – njeni roditelji, svekrva, kao i još tri osobe. Svi oni su pričali o Majinom kretanju 6. i 7. avgusta, kada je, kako se sumnja, Pernić na salašu u mestu Velja Vratna ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Osumnjičeni Pernić je uhapšen 25. avgusta i u prvom iskazu je priznao ubistvo i naveo da je na salaš u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom. Ispričao je da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju, koji se vraćao na traktoru. Policiji je pokazao i gde je na imanju svog oca sakrio i arsenal.

Skoro mesec dana kasnije, osumnjičeni je na saslušanju kod tužioca naveo i da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Bađikić. Nepunih mesec dana nakon toga promenio je iskaz i naveo da je mu je Maja Bađikić bila saučesnica, pa čak i da je ona pucala u dve žrtve, kao i da i da je sve uradio po njenom nagovoru. Bađikićeva, koja je u to vreme bila u Austriji, po pozivu tužilaštva doputovala je u Negotin. U početku je negirala da je bila u vezi s osumnjičenim, ali je kasnije priznala, uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da će ubiti i nju i njene najmilije i dići ih u vazduh.

Po nalogu tužilaštva uhapšena je i skoro tri meseca je provela u pritvoru. Posle hapšenja uzet joj je bris i DNK profil upoređen sa biološkim tragovima na oružju iz koga je pucano, ali i na onom nađenom na imanju Davorovog oca. Na oružju iz kojeg su, kako se sumnja, ubijeni Raja Kazimirović i njegove majka, sestra i sestričina nisu nađeni njeni biološki tragovi, ali je izolovan DNK profil Davora Pernića. Istražni organi još nisu dobili ni sadržaj komunikacije mobilnim telefonima između Maje Bađikić i Pernića.

Uračunljiv

Prema nezvaničnim informacijama, u tužilaštvo je stigao psihijatrijski nalaz Pernića i on je u trenutku zločina bio uračunljiv. U tužilaštvo još nisu stigli Majini psihijatrijski nalazi. Oboje su duže od mesec dana bili na posmatranju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter