Izvor:
17.06.2019 u 13:58
0

NOVI SAD: Nastavlja se saradnja s Francuskim institutom!

Predstavnici Pokrajinske vlade razgovarali su danas sa predstavnicima Francuskog instituta o kulturnim i edukativnim projektima koji bi trebalo da promovišu francusku kulturu u Vojvodini, saopštila je Pokrajinska vlada.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević sastali su se danas sa savetnikom za saradnju i kulturu Francuske ambasade i direktorom Francuskog instituta u Srbiji Žan-Batistom Kizenom i sa novim rukovodiocem ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimirom Markovićem.

Žan-Batist Kizen je želeo lično da predstavi novog rukovodioca ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu, koji je u aprilu ove godine stupio na tu funkciju.

Kako je saopsteno, Njilaš se osvrnuo na petogodišnju saradnju sa Institutom i istakao da će se ona i ubuduće nastaviti.

– Na teritoriji AP Vojvodine više od 7.700 đaka osnovnih i srednjih škola izučava francuski jezik – bilo kao izborni ili kao obavezni predmet. Saradnja s Francuskim institutom prvenstveno se ogledala u angažovanju lektora za francuski jezik, u okviru projekta ''Biram francuski'', koji je podržao naš Sekretarijat – rekao je Njilaš.

Sekretar za kulturu Dragana Milošević poručila je da treba da umrežimo sve naše kulturne institucije s Francuskim institutom i da nastavimo da razvijamo saradnju.

– Samo zajedničkim projektima možemo uspeti u tome. Mi ćemo apsolutno pružiti podršku za projekte i manifestacije na polju kulture – rekla je Milošević.

Novi rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marković rekao je da je promocija francuskog jezika i kulture prioritet na teritoriji cele pokrajine. Najavio je niz aktivnosti od septembra, povodom petnaestogodišnjice postojanja ogranka u Novom Sadu.

Sastanku je prisustvovao i podsekretar pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter