Izvor: Tanjug
24.06.2021 u 09:08
0

BAKIR OPET GURA „PRST U OKO“: Srbija nema pravo da vlada nad Kosovom!

Bakir Izetbegović, predsednik Stranke demokratske akcije (SDA), izjavio je u sredu da je Srbija dokazala da nema pravo da vlada nad Kosovom.

VAŽNO

DR KISIĆ OBJASNILA: Imunitet kod vakcinisanih građana traje duže od očekivanog

LINTA ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Hrvatski ministar dobro zna šta je činila NDH!

ŽELJKA CVIJANOVIĆ ŽESTOKO ODBRUSILA: Politika Bakira Izetbegovića uništava šanse za pomirenjem

– Država Srbija je zorno dokazala da nema pravo vladati nad Kosovom. To su oni sami sebi uradili kada je Kosovo u pitanju. Kosovo je bilo autonomna oblast, Republika Srpska je jedan entitet zahvaljujući Ustavu koji se sutradan može promeniti, a ne zahvaljujući Dejtonskom mirovnom sporazumu. To dvoje se ne može porediti – rekao je Izetbegović.

Govoreći o odnosu Srbije prema BiH, Izetbegović je naveo da je poznato da je srpska strana predvođena Slobodanom Miloševićem i Radovanom Karadžićem etnički očistila od nesrba pola teritorije BiH.

PROČITAJTE JOŠ

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NEMAČKOJ! Poginule četiri osobe iz Srbije

POBEDA SRBIJE: Košarkaši savladali reprezentaciju Meksika

DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE NA ZRENJANINSKOM PUTU: Teško povređen motociklista

– Napravila je logore, silovala i ubijala, porušila sve tragove postojanja dva druga naroda. Ista ta strana i režim je isto zlo napravilo na Kosovu i u BiH. Nemaju istorijskih, moralnih niti pravnih činjenica na koje se mogu pozvati i izjednačiti prava Srba u BiH i prava Albanaca na Kosovu – tvrdi Izetbegović.

On smatra da bi Srbija trebalo da doživi katarzu i konačno se suoči s onim što je uradila i izvini se i Bosni i Hercegovini i Kosovu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter