Izvor: Tanjug
23.10.2020 u 20:28
0

SZO radi na izradi smernica za upotrebu leka pacijenata obolelih od KORONE

Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da radi na izradi smernica za upotrebu leka remdesivir za lečenje pacijenata obolelih od kovid-19, koje bi trebalo da budu objavljene za tri do četiri nedelje.

Komisija SZO sastaće se sledeće nedelje kako bi pregledala evidenciju o efikasnosti leka koji proizvodi kompanija „Gilid sajensiz“, prenosi agencija Rojters.

Glavna naučnica SZO Sumja Svaminatan je rekla da se nada da će zakonodavci i tela koja rade na izradi smernica za lečenje kovid-19 u zemljama širom sveta uzeti u obzir rezultate ovog istraživanja, između ostalih.

PROČITAJTE JOŠ…

GRADE SE STANOVI ZA IZBEGLICE Krov nad glavom za 133 porodice

UHAPŠEN Zrenjaninac koji UKRAO NOVAC iz dve TRAFIKE!

PODRHTAVALO TLO: Zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Sjedinjene Države su izdale puno odobrenje za upotrebu remdesivira za lečenje pacijenata obolelih od kovid-19. Međutim, obimna studija koju je SZO sproveo ranije u toku ove godine je pokazala da lek najverovatnije nije imao uticaja na stopu preživaljavanja hospitalizovanih pacijenata obuhvaćenih istraživanjem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter