Izvor: Tanjug
26.10.2020 u 20:11
0

PREMINUO AL-DURI, SADAMOVA DESNA RUKA: Za njegovu glavu SAD nudile 10 miliona dolara

Preminuo je Ezat Ibrahim al-Duri, drugi čovek režima Sadama Huseina, „tref kralj“ na kartama zvaničnika iz 2003. koje traže Amerikanci, objavili su njegova stranka i ćerka Sadama Huseina.

Čovek za čiju su glavu Sjedinjene Države nudile nagradu od 10 miliona dolara tokom invazije kojom je srušena stranka Baas, na vlasti u Iraku od 1968. godine, bio je u bekstvu. 

Međutim, kako prenosi portal Indeks, ni u jednom saopštenju kojim se objavljuje njegova smrt nije precizirano mesto i uzrok smrti. 

SAZNAJTE I OVO…

KORONA PRESEK: Samo prividno bolji dan, RAST DVE BROJKE ZABRINJAVA

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ OTKRIVA ŠTA JE NOĆNA MORA ZDRAVSTVENOG SISTEMA: Počele da se pune kovid bolnice

LONČAR: Spremamo se za najgori scenario, Arena primila prve pacijente!

BROJ SE DRASTIČNO POVEĆAVA: U Dečjoj klinici KBC „Dragiša Mišović“ leči se beba od 5 meseci!

Ragad Sadam Husein, najstarija ćerka iračkog diktatora, na Tviteru je objavila da žali za drugom iz borbe Ezatom Ibrahimom.

Stranka Baas je takođe u saopštenje objavila smrt potpredsednika Komande revolucije i potpredsednika Iraka 2003. godine.

Glasine o Durijevoj smrti su se pojavljivale više puta u prošlosti, ali su ih svaki puta demantovali zvaničnici ili pobornici bivšeg režima. 

Nakon 2003. članovi Baas partije su imali ključnu ulogu u pobuni protiv Amerikanaca i zatim su se približili džihadističkoj grupi Islamskoj državi (IS) koja je krajem 2017. vojno poražena u Iraku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter