Izvor: Tanjug
14.11.2020 u 13:01
0

Moskva uputila 20 AVIONA SA MIROVNJACIMA u Nagorno-Karabah

Rusija je uputila 20 aviona sa mirovnim snagama iz Uljanovska u Jermeniju u poslednja 24 časa u okviru misije u Nagorno-Karabahu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

– U poslednja 24 časa poletelo je 20 aviona „Il-76“ vojno-transportne avijacije ruskih vazdušnih snaga sa aerodroma Uljanovsk-Vastočni – navodi se u saopštenju.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je sinoć da je više od 1.000 ruskih mirovnjaka i 168 jedinica opreme poslato u Nagorno-Karabah u poslednja tri dana, podseća TAS.

PATROLIRA RUSKA VOJNA POLICIJA

Ruska vojna policija počela je patroliranje severnim i južnim zonama u Nagorno-Karabahu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

– Od danas su jedinice ruske vojne policije započele patroliranje u severnoj i južnoj zoni odgovornosti – rekao je na brifingu portparol ruskog Ministarstva general-major Igor Konašenkov.

Konašenkov je dodao da se prekid vatre poštuje „duž cele linije kontakta“.

INTERESOVAĆE VAS

DANAS SU SVETI VRAČI, ZAŠTITNICI LEKARA: Jednu stvar je potrebno da uradite za BLAGOSTANJE I SREĆU

SVE GORE I GORE: U Prokuplju gužva za testiranje

OSMANI SE ŽALI: EU tretira Srbiju kao razmaženo dete

On je istakao da ruska strana neprestano komunicira sa jermenskim i azerbejdžanskim generalštabom da bi sprečila moguće incidente u regionu.

– Za izvršavanje mirovnih zadataka, sprečavanje mogućih incidenata i osiguranje bezbednosti ruskog vojnog osoblja, kontinuirana interakcija sa generalštabovima oružanih snaga Azerbejdžana i Jermenije vrši se putem direktnih komunikacionih kanala – rekao je Konašenkov, preneo je „Sputnjik“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAPRATITE NAS I NA NAŠIM ZVANIČNIM STRANICAMA:

na Instagramu parovi9_officialhappy.tv.rs.

na Facebook   Happy TVHappy PortalParovi – Reality ShowParovi 9 – Reality show, i grupa Parovi Reality Show Official

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter