Izvor:
14.11.2019 u 21:40
0

LEPA BRENA UVEK UZ LEPŠI POL: NOVOM PESMOM podržala akciju borbe PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA!

Pevačica Lepa Brena kaže da nežniji pol mora konačno da shvati da o psihičkom i fizičkom zlostavljanju mora da priča jer će to sprečiti nove žrtve.

Pevačica je predstavila spot za novu pesmu „Odiseja ljubavi”, koji pored promovisanja bezuslovne ljubavi pruža podršku ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja. Brena ističe da poznate ličnosti najviše treba da pričaju o temi nasilja nad ženama i tako im pruže podršku da se izbore za bolji život.

Želela sam da kroz spot pružim podršku ženama protiv psihofizičkog nasilja i maltretiranja. Da ih podstaknem da pričaju, da se poveravaju o svemu i da govore o tome javno. Dokle god budu ćutale i trpele, do tada će nasilje da se povećava – kaže pevačica, i dodaje da poznati imaju presudnu ulogu u podizanju svesti o ovoj temi:

– Mi kao javne ličnosti trebalo bi da podstaknemo i dajemo podršku, da skrećemo pažnju na neke anomalije koje se dešavaju u našem društvu, a pogotovo na Balkanu, gde se svakodnevno maltretiraju slabi, nemoćni, deca i žene. Imamo toliko žena koje su premlaćene i ubijene i o tome treba da se priča. Moramo da se osvestimo da treba da budemo podrška jedni drugima.

Lepa Brena smatra da ne treba razdvajati fizičko i psihičko nasilje, jer su oba pogubna za žrtvu.

– Imali smo dosta primera žena koje su zbog svog psihičkog stanja odlučile sebi da oduzmu život. Mislim da se psihičko maltretiranje svuda tretira kao jedna vrsta zlostavljanja i mislim da i pred zakonom to treba da bude kažnjivo kao i fizičko zlostavljanje. Naravno, ljude treba osvestiti šta je to psihičko maltretiranje – objasnila je pevačica, koja kroz ovu pesmu promoviše i ljubav:

– Ovom pesmom smo želeli da publika više obrati pažnju na melodiju i tekst same numere. Danas je sve manje muzike koja ima dušu i emociju. Mislim da mi pevači koji imamo sofisticiranu, definisanu i prefinjenu dušu možemo još uvek da pevamo pesme koje govore o ljubavi.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je snajka Aleksandra Prijović pronašla ovu pesmu za svekrvu.

– Ona je prvo čula pesmu i rekla da je to numera za mene. Pozvala me i rekla: „Beki, ima jedna fenomenalna pesma i moraš da je poslušaš.” Posle nekoliko dana sam je čula i odmah sam se oduševila i rekla da to sam ja – kaže ponosno Brena, i ne krije da se često o poslu savetuje sa snajkom:

– Nama to spada u neke lepe porodične razgovore. Možda neko sedi i priča o nekome, a mi sedimo i pričamo o našim poslovima. Svaku pesmu koju ona uradi naravno da među prvima ja preslušam i uvek kažem svoje iskreno mišljenje, jer mislim da u porodici uvek treba da budete jako iskreni. Ne treba da budete brutalni, ali uvek treba reći iskreno svoje mišljenje.

Najveća podrška pevačici u svemu je suprug Boba Živojinović, koji je bio oduševljen Breninom novom pesmom, ali i spotom, u kome nosi šešir od nojevog perja koje doseže čak do 60 metara.

– Nošenje nekih stvari u spotovima poput visokih potpetica izvodljivo je nekih sat-dva, ali kad stojite po 10 i više sati, zaista je naporno. Mada, sada sam zaista uživala jer sam ovaj šešir nosila dok sam sedela na jastuku. Volela bih kad bih sve naredne spotove mogla da snimam dok ležim, sedim ili dok se odmaram, a ne da idem po Kenijama i da se borim sa lavovima i slonovima koji me jure – kroz osmeh poručuje Brena, i dodaje kako je Boba reagovao kada je video kako izgleda u spotu:

– Boba nije uspeo da pogleda ceo spot, zato što mnogo putuje u poslednje vreme, pa smo se viđali samo večernjim časovima. Čim je pogledao najavu spota, rekao je da sam to ja, a to je bilo dovoljno.

blic.rs
Foto: instagram/printscreen/lepabrena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter