Izvor: Sputnjik
30.09.2022 u 09:39
0

ZAPAD NE KRIJE SVOJE NAMERE! Lavrov: „Bore se protiv Rusije rukama i životima Ukrajinaca“

Zapad ne krije svoje namere da se i dalje bori protiv Rusije rukama i životima Ukrajinaca, koje posmatra isključivo kao potrošni materijal, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, uz ocenu da kolektivni Zapad na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama ne planira da odustane od svoje težnje ka svetskoj dominaciji.

LAVROV U NJUJORKU BEZ ZADRŠKE IZNOSI STAV: „Ukrajina je za Zapad potrošni materijal!“

– Danas u Vašingtonu, Londonu, Briselu ne kriju svoje namere da se i dalje nerazumno uvlače u borbu protiv Rusije na bojnom polju rukama i životima Ukrajinaca, koje posmatraju isključivo kao potrošni materijal – rekao je Lavrov u Moskvi tokom susreta rukovodilaca organa bezbednosti i obaveštajnih službi država-članica Zajednice nezavisnih država (ZND). 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruski ministar je naglasio da su višegodišnji napori Zapada bili usmereni na utvrđivanje neonacističkog rusofobskog režima u Kijevu, na pumpanje njegovih oružanih snaga i nacionalističkih formacija savremenim naoružanjem.

Prema njegovim rečima, Evropska unija je konačno izgubila svoju autonomiju i trpi ogromne gubitke zbog onoga u šta su je uvukle Sjedinjene Američke Države.

– Sprovođenjem bezumne politike ‘ukidanja Rusije’, Anglosaksonci su postigli bespogovorno potčinjavanje celokupnog kolektivnog Zapada, NATO-a, kao i Evropske unije koja je konačno izgubila svoju politiku strateške autonomije – rekao je Lavrov.

Od uplitanja Zapada nije zaštićena nijedna članica ZND

Lavrov je istakao da je cilj Zapada da još više fragmentira postsovjetski prostor, da posvađa narode, a kao najupečatljiviji primer za to ministar je naveo stvaranje „anti-Rusije“ u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, Zapad se aktivno drži filozofije „zavadi pa vladaj“ kada je reč o članicama Zajednice nezavisnih država, kako bi posvađao zemlje i narode i dodatno razdelio postsovjetski prostor.

– Neodgovorna politika Zapada na evroazijskom prostoru nije ograničena samo na Ukrajinu. Sećamo se pokušaja da se pre dve godine realizuje scenario obojene revolucije u Belorusiji. Taj mudri, bratski narod Belorusije nije dozvolio da bude obmanut, ali je očigledno da od te vrste uplitanja u unutrašnje stvari nije osigurana nijedna članica Zajednice nezavisnih država – upozorio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, o tome svedoče i dejstva SAD, NATO-a i Evropske unije u zemljama Centralne Azije i na Južnom Kavkazu. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter