Izvor: Blic
19.10.2022 u 14:42
0

„BELI“ KOJI SU ZAMENILI KOMUNALNU POLICIJU KRENULI SA RADOM: Evo koja su im nova zaduženja!

Takozvani Beli – „beogradski lični“, koji su zadžali nadležnosti komunalnih milicajaca, ali i dobili nove obaveze, već patroliraju ulicama glavnog grada.

Trenutno ih ima 420, biće ih više od 1.000, a u planu je i da se uvede jedinstveni telefonski broj gde će građani na jednom mestu moći da prijave sve vezano za komunalni red, a ne da „šetaju“ od broja do broja. Planirano je i da u narednih godinu dana bude formirano do 100 punktova u gradu gde će građani u svakom trenutku moći da se obrate „Belima“.

KOMUNALNA POLICIJA U BEOGRADU VIŠE NE POSTOJI: Evo ko će ih zameniti i koja će im zaduženja biti!

Novoformirani Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju, pod čijom ingerencijom se i nalaze „beogradski lični“, pod svoje okrilje primiće dosadašnju komunalnu miliciju, inspekcijski nadzor, kao i komunikacije sa građanima, odnosno „Beoinfo“ i na taj način podići će efikasnost sve tri službe i eleminisati do sada ispoljene manjkavosti i tromosti.

– Osim što će biti i na terenu, plan je da grad bude podeljen na oko sto reona i da bude isto toliko stanica i podstanica u službi javnog reda. Tako ćemo naše ljude imati na terenu i građani će moći u svakom trenutku da im se obrate. „Beli“ će zadržati sve nadležnosti komunlane milicije, ali i dobiti velike obaveze i zaduženja da bi uvek i za sve bili na usluzi svim Beograđanima – istakla je sekretarka za inspekciju, nadzor i komunikaciju Sonja Božović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njenim rečima, „Beli“ će biti stalno na ulici, 24 časa dnevno.

– Oni će biti naša „produžena ruka“ na terenu. Ovo je jedna od najvažnijih stvari, a mislim da za oko godinu dana možemo da dođemo i do 1.000 ljudi na terenu u oko stotinak stanica i podstanica – navela je Sonja Božović Podunavac.

Ilustracije radi, a prema njenim rečima, „više neće morati neka baka da prijavi kako je klupa polomljena“, već će to sada „Beli“ da vide na terenu i reaguju tako što će obavestiti nadležnu službu da dođe i to popravi.

–  Njihova dužnost biće briga o javnom redu i miru, „Beli“ će biti na usluzi i deci i starijima i biće upućeni u sve komunalne probleme na terenu. Građanima će biti dostupan jedan broj telefona, a službe će biti umrežene „pod jednom kapom“ – rekla nam je sekretarka i dodala da će od poziva službe imati 72 sata da reaguju.

Građani „Bele“ već mogu da vide na ulicama.

Ujutru, pre početka nastave, najčešće su u blizni škola i vrtića, tokom dana i u prakovima. Vode računa o tome da mlađi školaci bezbedno pređu ulicu na putu do škole, pomažu im ako su im ruke pune školskog pribora.

Da su škole i vrtići jedan od fokusa „Belih“, potvrđuje nam i Nenad Lakić ispred „Belih“.

– Što se tiče naših novih obaveza, u odnosu na komunalnu miliciju, ono gde smo sada mnogo više prisutni jesu parkovi, škole i uopšte dečje ustanove, kao bi naši najmlađi sugrađani bili bezbedni – naglašava Lakić.

Kako dodaje, već ovih dana građani će moći da ih vide u većem broju na ulicama grada. Svakodnevno će prikupljati informacije sa terena, a građani će moći im priđu i ukažu na problem.

– „Beli“ će nositi iste uniforme kao komunalna milicija, ali će imati novu nalepnicu, dok bi na leđima trebalo da piše „BELI“. Uskoro će biti otvorena telefonska linija za prijavljivanje problema. Cilj novog Sekretarijata jeste da se problemi brže rešavaju i da više ne bude zabune prilikom određivanja nadležnosti – naglašava Lakić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter