Izvor: TANJUG
14.11.2022 u 13:22
0

POVEĆANJE PORODIČNIH PENZIJA U HRVATSKOJ OD 1.JANUARA: Novi zakon o UDOVCIMA stupa na snagu

Od 1. januara naredne godine u Hrvatskoj stupa na snagu novi Zakon prema kojem će udovice i udovci moći da zadrže lične penzije, ali i da naslede deo penzije preminulog supružnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Novost je i da će porodične penzije biti povećane za 10 odsto.

Novi model će obuhvatiti više od 155.000 penzionera, a prosečno povećanje iznosiće oko 510 kuna. Da bi se steklo pravo na ovakav model penzije, neophodno je primalac penzije ima 65 godina.

Takođe, u trenutku partnerove smrti, potrebno je da se imaju i svi drugi uslovi za ostvarivanje prava na porodičnu penziju, piše HRT.

-Na primer, da su u trenutku smrti bračnog druga imali 50 godina života ili su se brinuli za decu, znači obavljali su roditeljsku dužnost…-pojasnila je Melita Čičak, direktorka Uprave za penzioni sistem u Ministarstvu rada.

Novi Zakon stupa na snagu prvog januara, a za njegovo sprovođenje biće potrebno 1,4 millijarde kuna.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter