Izvor: HappyBSC
17.11.2022 u 09:39
0

BAJATOVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI O ENERGENTIMA: „Presudno je uticala politika i odluke u vladi, na vreme smo se spremili, poskupljenja neće biti odmah – važiće od prvog januara!“

Gost emisije „Dobro jutro, Srbije“ bio je Dušan Bajatović generalni direktor „Srbijagasa“  koji je tokom ovog medijskog istupanja govorio o krucijalnoj temi koja se tiče gasa i energetike, a predsednik Vučić je istakao da smo spremni za zimu, gasne elektrane su nas spasile od restrikcija.

DUŠAN BAJATOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Politika se ne sipa u radijatore i ne može biti energent da se ugrejemo i prehranimo“

– Prvo moram da kažem da je presudno uticala politika i odluke u vladi, na vreme smo se spremili, imamo problema u Epsu, ali što se tiče gasa i količine gasa – imamo ga. Više su nam problem obnovljivi izvori, nisu najpouzdaniji izvori. Mi treba da Bistricu, Đerdap 3, dva vodena potencijala.  Na vreme je država krenula da se bavi tom tematokom, sad nismo u velikoj krizi, za svaki slučaj smo spremni da nadomestimo i preživimo, sve zalihe su plaćene, nikome ne dugujemo za gas – istakao je Bajatović i dodao:

– Imamo osam miliona preko Bugarske (Gasproma), od prvog decembra ćemo imati joj tri miliona, što znači jedanaest miliona dnevno. To bi trebalo da garantuje da nećemo imati problem. Možemo poredstojeću zimu bezbedno da prođemo. Da naša vlada nije interevnisala fabrike bi se zatvorile, te Evropa ekonomski jako loše stoji trenutno. Potencijalno postoji strah od miniranja Sevrnog toka 1 i 2, već ima i socijalnih nemira u kojoj meri će biti poskupljenja. Mnoge kompanije u Evropi su otišle u bankrot usled tvrdoglave politike – rekao je i nastavio u dahu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ova poskupljena su svuda u Evropi. Ako hoće pozitivan odgovor MMF – a, moraćemo da podignemo cenu struje, ali neće biti velikih poskupljenja, da bi bili u stanju da platimo račune za energente. Trebalo bi da podignemo cene za dva-tri puta, ali to nećemo uraditi. Da bismo bili likvidni treba da bude 11 posto, država će i dalje subvencionisati cene gasa. To je i dalje najjeftinija cena gasa kako za stanovništvo, tako i za kompanije. Poskupljenje neće biti odmah, važiće od prvog januara – završava Dušan na Hepi televiziji. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar