Izvor: Tanjug
30.06.2021 u 17:01
0

MIHAJLOVIĆ u Parizu na konferenciji o rodnoj ravnopravnosti: Posvećenost Srbije prepoznata na globalnom nivou

Potpredsednica vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović prisustvuje danas u Parizu svečanom otvaranju međunarodnog foruma „Generacija za ravnopravnost“ (Generation Equality Forum), koji je posvećen globalnom unapređenju rodne ravnopravnosti.
Mihajlović je ovim povodom izjavila da je ponosna što na ovako važnom skupu predstavlja Srbiju, koja je u prethodnih nekoliko godina uradila mnogo na unapređenju rodne ravnopravnosti.

VAŽNO

PREDSEDNIK VUČIĆ: PRIZNANJE NAŠOJ SRBIJI ŠTO JE SPASAVALA ŽIVOTE (VIDEO)

NOVI INCIDENT NA KOSOVU I METOHIJI! Polomnjena i odneta zastava sa manastira Gračanica (FOTO)

SRBIJA EKONOMSKI LIDER! Izvoz skočio 28 odsto

MINISTAR SAOPŠTIO PODATKE: Prosek starosti umrlih od kovida 72,2 godine (VIDEO)

„Ponosna sam što sam danas tu, ovde je danas ceo svet, najveća konferencija o rodnoj ravnopravnosti. Razgovaraćemo o tome kako da poboljšamo uslove za žene i devojčice u celom svetu. Srbija je prepoznata kao država koja je napravila ozbiljne korake u ovoj oblasti – od formiranja Koordinacionog tela, donetih zakona, posvećene borbe protiv nasilja nad ženama i devojčicama, do toga da smo prva zemlja van EU koja je uvela Indeks rodne ravnopravnosti i rodno odgovorno budžetiranje“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Mnogo smo uradili, ali ipak pred svima nama je još mnogo posla, jer sve dok ijedna žena ili devojčica trpi diskriminaciju ili nasilje, nismo postigli cilj, poručila je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

PROČITAJTE JOŠ

VULIN NA OBELEŽAVANJU DANA ŽANDARMERIJE! Dužnost nam je da se Oluja pogrom više ne ponove

TUŽILAŠTVO pozvalo sve polaznice Petnice od 2013. – da se jave

UŽAS U ČIKA LJUBINOJ ULICI: SAMOUBISTVO zbog RAZVODA BRAKA!?

Potpredsednica vlade rekla je i da je Srbija zahvaljujući posvećenom radu i jasnoj političkoj volji da se položaj žena unapredi globalno prepoznata.

Na ceremoniji svečanog otvaranja foruma učestvuju, pored predsednika Francuske Emanuela Makrona, nemačka kancelarka Angela Merkel, potpredsednica SAD Kamala Haris, generalni sekretar UN Antonio Guteres, direktorka UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka, austrijski kancelar Sebastijan Kurc.
Forum „Generacija za ravnopravnost“, koji se održava od 30. juna do 2. jula u Parizu u organizaciji UN Women i vlada Francuske i Meksika, okupio je visoke zvaničnike, predsednike i premijere država koje su se kroz konkretne aktivnosti obavezale da u narednom periodu zajednički rade na unapređenju rodne ravnopravnosti, pre svega kroz teme: suzbijanje rodno zasnovanog nasilja, pravda i ekonomska prava, reproduktivno zdravlje žena, liderstvo, tehnologije i inovacije u službi jednakosti žena i muškaraca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter