Izvor: Objektiv
12.07.2021 u 09:33
0

Test od 30 sekundi: Proverite da li ste u riziku od dobijanja MOŽDANOG UDARA (VIDEO)

Ukoliko ovo ne možete, odmah se obratite lekaru

U FOKUSU:

VESIĆ ZA HAPPY TV: Pričali su da je nemoguće, a sada autobusima ljudi dolaze da vide Beograd na vodi i spomenik Stefanu Nemanji!

DANAS JE PETROVDAN! Praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu! Evo šta bi valjalo da uradite na današnji dan

VUČIĆ SA DONELIJEM: Predsednik Srbije sastaje se danas sa američkim državnim sekretarom

VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK: Uskoro NARANDŽASTI meteoalarm!

Moždanom udaru su skloni mnogi ljudi, a da to ni ne znaju.

Srećom, naučnici su napravili jednostavan test. Pomoću njega možete da uočite potencijalni rizik od dobijanja moždanog udara. 

Sve što je potrebno jeste da ustanete i da stojite na jednoj nozi.

Ovaj test je najbolji pokazatelj funkcije mozga.

Naime, svaka zdrava osoba, bez zdravstvenih problema, može da stoji na jednoj nozi nekih 20-ak sekundi i da održava ravnotežu.

Međutim, ukoliko ne možete toliko da izdržite, a nemate vidljiv fizički problem, neophodno je da se odmah javite lekaru.

U testu je učestvovalo 1.300 osoba sa prosekom od 67 godina.

Svi su morali isto da rade – da stoje na jednoj nozi i da 20 sekundi održavaju ravnotežu. Nakon testa, je provereno stanje mozga i dokazano je da je kod čak 30 posto njih koji su imali problem sa balansiranjem, ustanovljen moždani problem, kao što su zadebljani kapilari.

Test su odobrili naučnici i lekari.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter