Izvor:
14.05.2017 u 19:04
0

BILI U ZAVADI 300 GODINA: Svojim venčanjem izmirili dva sela!

Jedan par je svojim venčanjem uspeo da izmiri meštane dva sela koji su bili u zavadi 300 godina!

Dva kineska sela Vushan i Juepu u provinciji Fudžijan razdvaja samo jedna mala reka široka jedan metar. Međusobna netrpeljivost između dva sela trajala je duže od 300 godina sve donedavno kada su se dvoje mladih iz ova dva sela zaljubili i venčali u tajnosti.

Ova dva sela su imala veoma neobičnu tradiciju koja je zabranjivala ljudima da se venčaju sa osobom iz sela preko puta reke.

– Niko ne zna kada je tačno počela zabrana venčavanja sa meštanima drugog sela. Znamo samo da smo se više od 300 godina svađali oko prava na korišćenje vode – rekao je Vang Hongdong, sekretar komunističke partije u Vushanu.

Svađa je vremenom prerasla u kletvu prema kojoj brak sa osobom iz rivalskog sela može samo da vodi ka nesreći. Zabrana venčanja između dva sela se poštovala sve dok se pre tri godine devojka iz Juepua nije zaljubila u mladića iz Vushana.

– Obe njihove porodice su čvrsto verovale u kletvu i protivile su se njihovom braku – zaključuje Hongdong.

Međutim, ljubav je bila jača i mladić i devojka su se ipak venčali, ali su bili primorani da napuste sela i preselili su se u provinciju koja je od njihove udaljena oko 1.500 kilometara.

Oni su se 2015. godine vratili u svoja sela da proslave svoj brak u mladoženjinoj kući, ali se mladini roditelji nisu pojavili na proslavi. Na kraju, meštani oba sela su prestali da veruju u kletvu kada je devoka rodila dva dečaka.

Kako bi zvanično obeležili pomirenje i ukinuli zabranu brakova, dva sela su organizirala ceremoniju kojoj su prisustvovali budistički i komunistički zvaničnici. Ceremoniji je prisustvovalo oko 500 ljudi iz, naravno, oba sela.

avaz
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter